Ziare.com

Comisia Europeana recomanda APIA mai multe controale pe teren

Vineri, 07 Septembrie 2007, ora 18:31

   

Comisia Europeana recomanda APIA mai multe controale pe teren
Dupa auditul facut Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), Comisia Europeana (CE) a recomandat intensificarea controalelor din teren, a declarat vineri Ssbsecretarul de stat Dacian Ciolo, pentru ca a existat un numar mare de erori in identificarea parcelelor, relateaza NewsIn.

Ciolos a spus ca una dintre recomandarile facute de CE "vizeaza cresterea numarului de controale pe care inspectorii APIA vor trebui sa le faca in teren, avand in vedere numarul mare de erori privind parcelele declarate".

Controlul oficialilor europeni a fost fixat pe doua fronturi principale: functionabilitatea Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS) si modul cum s-au realizat activitatile de control in teren. "Din punctul de vedere al IACS, au fost cateva recomandari privind unele imbunatatiri pe care trebuie sa le aducem soft-ului", a mai spus Ciolos.

Ciolos a declarat ca oficialii europeni nu au adus in discutie posibilitatea reducerii cu 25% a fondurilor europene destinate platilor directe pentru hectarul cultivat. Reprezentantii UE nu au amintit de "acele erori iremediabile, care ar putea duce la o asemenea decizie".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

APIA a primit, saptamana aceasta, o misiune de audit a Comisiei Europene. In functie de rezultatul controlului, comisia va decide daca va reduce fondurile europene destinate direct agriculturilor cu 25%. Misiunea de audit s-a incheiat vineri.

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat recent ca toti fermierii care si-au lucrat pamantul vor primi banii, indiferent de decizia Comisiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor