Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Companiile pierd 400.000 euro anual din cauza spam-urilor

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 16:29
1291 citiri
Companiile pierd 400.000 euro anual din cauza spam-urilor

Presedintele GECAD Group, Radu Georgescu, sustine ca o companie cu 1000 de angajati si salariul mediu brut de 1000 de euro poate pierde lunar 33.000 de euro daca fiecare angajat petrece 10-15 minute zilnic pentru a sterge sau filtra emailurile nedorite.

Spamul este un fenomen care a ajuns sa aiba si in Romania si are efecte negative din ce in ce mai puternice pentru utilizatorii romani, fie ei persoane fizice sau companii, sustin specialistii.

Pentru 80% din volumul total de spam generat in Statele Unite si Europa sunt responsabili maximum 200 de spammeri profesionist, iar restul de 20% este asigurat de colaboratori, adica utilizatorii obisnuiti care nu au o cultura a comunicarii prin email, informeaza NewsIn.

Spam-ul a ajuns sa fie considerat un fenomen din cauza lipsei de interes in securizarea calculatoarelor si retelelor de calculatoare, lipsa unei culturi de securitate si necunoasterea regulilor elementare de comunicare prin email.

Din primirea de spam companiile pierd enorm, pentru ca productivitatea angajatilor scade simtitor pe masura timpului petrecut cu stergerea sau filtrarea mesajelor nesolicitate. De asemenea, traficul de Internet al companiilor este ingreunat simtitor si serverele devin supraincarcate cu informatie nesolicitata, se pot alege cu serverele banate (blacklisted), din cauza infiltrarii automate a mesajelor spam primite, in cele trimise de catre anagajatii firmei respective, capatand si propagand astfel o imagine proasta a companiei respective. De asemenea, pot plati daune, in cazul in care se va dovedi ca mesajele nesolicitate au fost initiate din interiorul companiei.

Romania este aliniata la reglementarile Uniunii Europene, iar sistemul aplicabil in tara noastra este cel de tip "opt-in". Conform acestuia, cei care expediaza mesaje comerciale trebuie sa aiba acordul prealabil al destinatarilor. In cazurile in care acest acord nu a fost dat, atunci utilizatorii se pot adresa Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#companii, #pierderi, #spam, #email , #stiri economice