Ziare.com

Consilierii aradeni analizeaza modernizarea caii ferate Bucuresti - Arad

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 15:08

   

Consilierii aradeni analizeaza modernizarea caii ferate Bucuresti - Arad
Documentatia pentru acordarea avizului de principiu pentru studiul de fezabilitate privind reabilitarea si modernizarea caii ferate Bucuresti-Arad, va fi analizata de consilierii aradeni.

Studiul priveste tronsonul Zam-Curtici, pentru ca trenurile sa circule cu viteze mai mari de 160 km/ora, informeaza NewsIn.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a declarat, vineri, ca membrii comisiei tehnice de amenajare a teritoriului si urbanism se vor intalni marti si vor analiza documentatia pentru a acorda avizul de principiu pentru studiu de fezabilitate si Plan de Amenajare a Teritoriului Zonal (PATZ) "Reabilitarea si modernizarea caii ferate Bucuresti-Arad tronsonul Zam-Curtici".

"Acest aviz este necesar in vederea aprobarii prin hotarare de Guvern a indicatorilor tehnico-economici. Strategia Ministerului Transporturilor este de reabilitare a Coridorului IV pan-european Constanta - Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Simeria - Curtici - frontiera, astfel incat trenurile sa poata circula cu viteze mai mari de 160 km/ora.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Consiliul Judetean Arad are ca prioritate sustinerea modernizarii tronsonului Zam - Curtici. Dupa ce se vor stabili indicatorii tehnico-eocnomici vom sti exact care sunt costurile acestei lucrari de anvergura", a precizat Nicolae Iotcu.

Dupa finalizarea documentatiei si obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare, Consiliul Judetean Arad si consiliile locale implicate vor aproba Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal conform prevederilor legale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor