Consumatorii industriali, sfatuiti sa nu depaseasca consumul de gaze

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 22:11
970 citiri
Consumatorii industriali, sfatuiti sa nu depaseasca consumul de gaze

E.ON Gaz Romania a solicitat consumatorilor industriali de gaze naturale sa utilizeze judicios resursele de gaze naturale disponibile in acest moment si sa nu depaseasca nivelul consumului alocat, potrivit unui comunicat al E.ON Gaz Romania emis miercuri.

"Sistarea completa a livrarilor de gaze naturale din import nu a generat pana la acest moment disfunctionalitati in furnizarea gazelor naturale catre clientii E.ON Gaz Romania. In prezent, continuitatea furnizarii gazelor naturale este asigurata, deficitul fiind acoperit cu cantitati de gaze naturale disponibile din productie interna si din stocurile de gaze naturale existente. Cu toate acestea, in conditiile mentinerii acestei situatii pentru o perioada mai lunga si a inregistrarii unor temperaturi foarte scazute ar putea sa apara dificultati in asigurarea volumelor de gaze naturale pentru consumatorii industriali", se anunta in comunicatul E.ON Gaz Romania.

E.ON Gaz Romania a solicitat deja consumatorilor industriali de gaze naturale sa utilizeze judicios resursele de gaze naturale disponibile in acest moment, sa nu depaseasca nivelul consumului alocat si respectiv, in cazul in care au posibilitatea sa utilizeze surse alternative de combustibil, sa recurga la aceasta solutie, potrivit companiei.

"Obiectivul companiei este de a asigura securitatea si continuitatea furnizarii gazelor naturale pentru toti clientii sai, prioritatea fiind insa consumatorii casnici, institutiile medicale si de asistenta sociala, unitatile de invatamant si institutiile publice si centralele termice de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de utilizare de combustibil alternativ", se mai anunta in comunicat.

E.ON Gaz Romania monitorizeaza in continuare situatia consumurilor de gaze naturale si este pregatita sa aplice conform legii masurile decise de Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale impreuna cu Operatorul Sistemului National de Transport si cu autoritatile centrale pentru a asigura securitatea furnizarii gazelor naturale, conform sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#EON Romania, #consumatori industriali, #gaze, #consum , #stiri economice