Criza a plecat din marile centre financiare ale lumii

Duminica, 26 Octombrie 2008, ora 22:14
2898 citiri
Criza a plecat din marile centre financiare ale lumii

Epicentrul crizei financiare isi are originile in marile centre comerciale precum New York, Londra, Paris, Tokyo sau Hong Kong, sunt de parere cercetatorii compania americana de consultanta in management A.T. Kearney.

Potrivit studiului "Global Cities Index", realizat de acestia impreuna cu cu Foreign Policy si The Chicago Council of Global Affairs, in cele cinci orasee puternic globalizate s-a inregistrat cea mai puternica activitate de business, cel mai inalt grad de globalizare a resurselor umane, dar si schimburile informationale si culturale cele mai intense.

"In prezent, succesele si esecurile globalizarii sunt percepute cel mai acut la nivelul marilor metropole, acolo unde traieste si munceste cea mai mare parte a umanitatii", se arata in studiul A.T. Kearney.

Orasele care figureaza in topul globalizarii sunt si cele mai afectate din punct de vedere al falimentelor si al somajului din industria financiara, sustine Bogdan Belciu, manager al subsidiarei din Romania a firmei de consultanta,

"In marile centre urbane se afla epicentrul crizei actuale. In faza a doua a crizei, pe masura ce aceasta se extinde catre industrii, criza va atinge si marile centre industriale", spune Belciu, citat de Business Standard.

Potrivit studiului. orasele cu activitatea de business cea mai intensa sunt New York, Tokyo, Paris si Londra, cele mai active "hub"-uri comerciale din tari medii si mici sunt Amsterdam, Dubai si Copenhaga, iar orasele cele mai atractive din punctul de vedere al calitatii vietii sunt Los Angeles si Totonto.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Bogdan Belciu, #criza financiara, #epicentru , #stiri economice