Criza alunga muncitorii din Marea Britanie

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 19:50
1108 citiri
Criza alunga muncitorii din Marea Britanie

Numarul de persoane care parasesc Marea Britanie a atins un record anul trecut, in conditiile in care muncitorii est-europeni se intorc in tarile lor de origine din cauza crizei economice.

Si numarul celor care au venit in Marea Britanie a crescut, atingand cifra de 500.000, arata statisticile oficiale, relateaza cotidianul The Telegraph, in editia electronica.

Numarul noilor imigranti din Europa de Est a scazut cu aproape un sfert din martie 2008 pana in martie 2009, in conditiile in care piata muncii este afectata de recesiunea economica. Cifre recente arata ca numarul imigrantilor provenind din opt tari ce au aderat la UE in 2004 a scazut si mai mult dupa aceea.

Din septembrie 2008 pana in septembrie 2009, numarul a scazut cu 41%, la 106.000.

In total, circa 590.000 de imigranti au intrat in Marea Britanie - o cifra aproximativ egala cu cele din ultimii cinci ani - iar 427.000 au plecat. Numarul strainilor care au parasit tara a crescut cu 50%, de la 169.000 in 2007, la 255.000 anul trecut.

Potrivit ministrului de interne Phil Woolas, datele arata ca imigrantii vin in Marea Britanie pentru a munci, dupa care se intorc in tarile de origine.

"Noul nostru sistem flexibil, bazat pe puncte, ne ofera control mai mare asupra celor care vin sa munceasca sau sa studieze din afara Europei, asigurand ca vin numai cei de care are nevoie Marea Britanie", a spus el.

Conservatorii au cerut, insa, fixarea unei limite anuale a numarului de muncitori din afara Europei care au dreptul sa vina in tara.

"Pentru a face sistemul pe puncte eficient in limitarea imigratiei la nivele rationale, trebuie sa avem o limita anuala a numarului celor care vin, precum si masuri mai eficiente impotriva celor care profita de lacunele din el, de exemplu, sistemul de vize pentru studenti", a spus Damian Green, ministru al imigratiei in cabinetul din umbra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#muncitori Marea Britanie, #criza economica, #criza munctori straini , #stiri economice