Criza de vile in jurul Bucurestiului

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 09:55
2350 citiri
Criza de vile in jurul Bucurestiului

Persoanele care doresc sa-si cumpere o vila in zona Capitalei trebuie sa aiba mult noroc deoarece oferta este din ce in ce mai mica, informeaza Cotidianul de miercuri. Asta pentru ca majoritatea clientilor prefera apartamentele, fiind mai mici ca suprafata, deci mai ieftine si mai usor de intretinut.

Astfel, cei care doresc sa isi cumpere o casa pe pamant nu au la dispozitie tot atat de multe oferte ca si cei care doresc un apartament. Spre exemplu, la cel mai recent targ imobiliar, ansamblurile de blocuri erau cu zecile, fata de doar trei ansambluri de vile.

Analistii imobiliari spun ca acest lucru este o consecinta a faptului ca piata se dezvolta. In plus, oferta din jurul Capitalei in urmatorii ani va fi constituita din apartamente in blocuri cu P+3, P+4 etaje. "Clientii vor si cauta locuinte mai mici si mai ieftine. In Romania nu s-a ajuns pana acum ca oricine sa isi permita sa cumpere o casa", a declarat pentru Cotidianul Daniel Ionita, dezvoltatorul proiectului de vile Villa Nova. Explicatia o reprezinta preturile.

Intr-un ansamblu rezidential din zona Otopeni, o vila costa intre 269.000 si 339.000 de euro. Suprafata construita a casei mai ieftine este de 210 metri patrati, cu un teren de 300 de metri patrati, iar cea mai scumpa are o suprafata construita de 250 de metri patrati si o suprafata totala de teren de 540 de metri patrati.

In cazul in care vila se afla intr-un ansamblu rezidential mai mare, pretul este mai mic. Astfel, o vila intr-un ansamblu rezidential situat la marginea Capitalei se vinde cu 1.000 de euro/mpc.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#vile, #criza, #Bucuresti , #stiri economice