Ziare.com

Cum poti sa scapi de Biroul de Credit

Marti, 04 Martie 2008, ora 08:19

   

Cum poti sa scapi de Biroul de Credit
Daca in general, Biroul de Credit este o institutie extrem de stricta si care nu te uita niciodata, sute de romani norocosi au reusit sa obtina stergerea de pe listele rusinii inainte de expirarea termenului de patru ani, scrie "Cotidianul" de marti. Banca la care acesti oameni aveau datorii a facut, la cererea clientului, o solicitare catre Birou pentru a exclude persoana in cauza din baza de date.

Romanii invoca diverse scuze pentru a iesi din lista rau platnicilor printre acestea: problemele de sanatate, deplasarile peste hotare, motive tehnice. Insa cazurile cand stergerea este permisa sunt rare.

"Cred ca s-a intamplat sa fie scos cineva, dar nu este o regula, ci o exceptie de la regula. Daca a venit cu acte medicale doveditoare ca a stat internat doua-trei saptamani, l-am scos din birou sau ca a fost plecat din tara (a dovedit cu vize de pe pasaport, rezervari la hotel etc.). Dar, repet, nu e regula, ci exceptie", au declarat pentru "Cotidianul" reprezentantii BCR.

"Dintre motivele acceptate pentru stergere putem enumera: rata nu a fost platita din motive independente de vointa clientului, de exemplu din motive tehnice, desi existau banii in contul curent atasat creditului, rata nu s-a tras, generand restante, sau banii au fost depusi din greseala in alt cont ori clientul nu a fost instiintat de aparitia unor solduri debitoare datorate unor comisioane sau carduri de credit emise si neactivate la care s-au perceput taxe si penalitati etc. Raspunsurile se furnizeaza clientilor in cel mai scurt timp posibil, ulterior analizarii complete a situatiei sesizate", spune Mihai Rauta, director Consumer Risk in cadrul Raiffeisen Bank Romania.

Ce trebuie sa faci ca sa fii sters?
Pentru stergerea unui client inregistrat cu restante din baza de date a Biroului de Credit, inainte de termenul legal de stocare a datelor (de 4 ani), se analizeaza fiecare caz in parte si motivele intarzierii.

Clientul poate depune la cea mai apropiata unitate o reclamatie/sesizare (exista un formular pretiparit - << Formular de sesizare >>) sau poate alege alt canal de comunicare cu banca (e-mail, Call Center), in care isi exprima solicitarea, explica situatia si aduce dovezi, daca este cazul.

Citeste mai multe despre credit sters birou motive scapi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12553 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Biroul de Credit

Cel mai simplu, cred ca e sa-ti platesti datoria la timp! Sau, si mai bine, sa nu apelezi la credite bancare, cand stii ca nu esti in stare...

 

Ai foarte mare dreptate.

Dar trebuie atunci cand patesti o problema o data sa fi iertat, nu sa fi amenintat cu acest birou de credit.Consider ca se exagereaza, si ti-se creaza mari probleme in viata .

Si ce faci daca apari si nu stii de ce

Acum 1 an m-am trezit ca figurez in BC introdus de Banc Post, unde am avut un credit achitat inainte de termen si fara explicatii, totul era 0. Nu stiu ce s-a intamplat, dar n-am avut probleme la alte banci.

 

Si eu am patit la fel!

M-am trezit in B.C. introdus de Banc Post care,dupa parerea mea,este cea mai p.r.o.a.s.t.a.banca.Am trimis un mail la ei la Bucuresti(la centrala-se acceseaza de pe site-ul lor)si in vreo 4 luni de zile am reuzit sa ies din BAZA LOR, a bancii ,nu din B.C.si asta pentru ca ei (banc postul)nu-si actualizeaxa baza de date periodic.

Nu SUnt Rau platnic dar sunt in baza de date a biroului de creditare

Am avut un card de cumparaturi la Banca romaneasca pe care l-am platit la timp fara intarzieri dar pe care l-am lichidat. Dar figurez in biroul de creditare nu ca rau platnic dar figurez cu acest card pe care cei de la banca romaneasca ai uitat sa-l stearga si din biroul de creditare si imi scade scoringul pt un alt credit la o alta banca

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor