Ziare.com

Danemarca pregateste lansarea unui plan anticriza

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 10:20

   

Danemarca pregateste lansarea unui plan anticriza
Nils Bernstein, seful bancii centrale din Danemarca a cerut guvernului fonduri de 70 miliarde de coroane pentru creditarea bancilor. Acesta este de parere ca printr-un program anticriza bancile vor trece mai usor prin criza financiara.

Guvernatorul Nationalbanken a declarat pentru Reuters ca simularile au scos la suprafata probleme majore ale bancilor daneze in cazul unei expuneri la socuri economice majore.

"Cateva banci daneze nu pot rezista evolutiei economice, care nu pare favorabila", a completat Nils Bernstein.

Pentru suplimentarea capitalului atras de banci de pe pietele financiare statul trebuie sa introduca un program temporar de creditare. O infuzie de capital de 70 de miliarde de coroane ar putea ajuta bancile sa reziste turbulentelor provocate de criza financiara.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Actualmente guvernul negociaza cu opozitia alocarea a 100 de miliarde de coronae destinate infuziilor de capital in sectorul bancar. Cu toate acestea nationalizarea institutiilor bancare nu a fost luata in calcul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor