Daniela Lulache explica cum a ajuns sa aiba salariul de 13.000 de euro

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 19:55
3836 citiri
Daniela Lulache explica cum a ajuns sa aiba salariul de 13.000 de euro
Foto: Realitatea TV

Daniela Lulache, fostul director al Fondului Proprietatea, a explicat, vineri, cum a ajuns sa aiba salariul mai mare decat guvernatorul Bancii Nationale, adica 13.000 de euro, si a sustinut ca noul director, Ionut Popescu, castiga aceeasi suma.

"Bugetul Fondului Proprietatea pe anul 2010 este acelasi ca in 2009, a fost aprobat si afisat pe site-ul institutiei. Bonusurile nu au fost bugetate niciodata, deci Ionut Popescu, directorul general al Fondului, are un salariu de 13.000 de euro si ar putea incasa bonusuri similare celor incasate de fostul director", a afirmat Daniela Lulache, la Realitatea Tv.

Ionut Popescu a anuntat, zilele trecute, ca a cerut consiliului de supraveghere al Fondului ca, de la 1 martie, sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat. Salariul net al unui secretar de stat este de 4.800 de lei.

El a adaugat ca salariile celor doi membri din componenta noului consiliu de supraveghere, din care fac parte Gheorge Pogea si Gratiela Iordache, dupa retragerea candidaturii consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, au fost deja reduse.

Ionut Popescu a fost numit in decembrie director general al Fondului, dupa revocarea Danielei Lulache. Popescu a cerut sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul in care va fi revocat, dupa cum era prevazut in contractele de mandat ale fostilor directori, care au primit compensatii de 464.000 euro, dupa aplicarea unor clauze contractuale.

"Salariul meu se compara cu cel al unui director de banca"

Legat de modul in care a ajuns sa aiba un salariu urias desi principalul actionar al Fondului este Ministerul Finantelor, Daniela Lulache a explicat ca suma pe care a luat-o a fost stabilita in urma unui studiu de piata.

"Salariul meu de 13.000 de euro a fost stabilit avand in vedere un studiu de piata, si reprezinta jumatate din castigurile managerilor aflati pe acelasi nivel de competenta din banci si fonduri de investitii. Salariul meu a fost stabilit de o multinationala, cu zero ingerinta politica si se compara cu cel al unui director de banca. Indemnizaria mi-a fost stabilita in mai 2008, cand am preluat functia de director general.

Din declaratiile de avere puteti vedea ca aceasta nu a fost aceeasi. Am preluat acest Fond intr-un moment in care, ca si perceptie publica, era considerat o afacere dezastruoasa. Noi am realizat o performanta ce nu a mai fost atinsa, acum Fondul Proprietatea are un profit mare. Tot ce am incasat reprezinta 0,1 la suta din profit. Am ocupat diverse functii de conducere, nu numai pe vremea liberalilor", a mai explicat Lulache.

Intrebata cine a propus-o pentru functie, dupa ce a declarat ca infiintarea Fondului a fost o decizie politica, Daniela Lulache a refuzat sa raspunda, multumindu-se sa aprecieze ca a ramas in functie "sub cinci ministri de finante din partide diferite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#salariu director Fondul Proprietatea, #salariu Daniela Lulache, #salariu Ionut Popescu , #stiri economice