Ziare.com

De doua ori mai multi bani pentru tarile sarace de la Banca Mondiala

Duminica, 26 Octombrie 2008, ora 17:50

   

De doua ori mai multi bani pentru tarile sarace de la Banca Mondiala
Banca Mondiala si-a propus sa mareasca valoarea imprumuturilor acordate tarilor sarace, pentru a compensa reducerea finantarilor private catre aceste economiii, informeaza presa internationala.

Astfel, creditorul intenational vrea sa dubleze valoarea creditelor pe termen lung acordate acestor tari, pana la valoarea de 27 miliarde dolari, pentru a le ajuta sa se descurce in aceste vremuri de criza financiara, informeaza Reuters.

Decizia Bancii Mondiale survine la scurt timp dupa ce Fondul Monetar International (FMI) - celalalt mare creditor international cu sediul in Washington creat in urma conferintei de la Bretton Woods din 1944 - a acordat recent ajutor unor tari grav lovite de criza, precum Islanda sau Ucraina.

Banca Mondiala va concentra aceste noi imprumuturi in aproximativ 10 tari sarace din Asia si Africa, printre care Ghana, Bangladesh si Cambodgia, in timp ce FMI tinteste in special economiile emergente, cu un grad de dezvoltare mediu.

Creditorul international va oferi imprumuturi pe termen lung, scadente dupa 15-20 de ani, la o dobanda apropiata de rata LIBOR calculata pe piata londoneza.

Institutia ia in considerare si acordarea unor credite de urgenta in aceste tari, potrivit cotidianului mentionat.

Citeste mai multe despre fmi creditare tari sarace banca mondiala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 790 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frumos din partea bankerilor

SI UITE ASA VOR DEVENI TARILE SARACE MULT MAI SARACE.

 

Ca deobicei...

..."the devil is in details".In contractele semnate si in garantiile oferite de sarantoci.Nu platiti?.Va cumparam la pret de !$ znopul!.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor