Ziare.com

Deficitul de cont curent a crescut cu 65,5% in primul trimestru

de Teodora Bodeanu
Luni, 17 Mai 2010, ora 11:06

   

Deficitul de cont curent a crescut cu 65,5% in primul trimestru
Deficitul de cont curent al Romaniei a crescut cu 65,5 la suta, in trimestrul intai din acest an, comparativ cu perioada similara din 2009.

Astfel, in primele trei luni ale anului, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 1,506 miliarde de euro, potrivit Bancii Nationale a Romaniei.

Cea mai mare influenta asupra majorarii contului curent a avut-o balanta transferurilor curente, care a inregistrat un sold mai mic cu 62,9 la suta fata de trimestrul intai din 2009.

Cea mai mare partea deficitului de cont curent a fost finantat de investitiile directe straine, in masura de 50,1 la suta, care au inregistrat 754 de milioane de euro, in scadere fata de nivelul de 1,47 de miliarde de euro, cat era in trimestrul intai de anul trecut.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Aproximativ 650 de milioane de euro din aceasta suma au reprezentat participatiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, iar creditele intra-grup au reprezentat 104 milioane de euro.

De asemenea, potrivit BNR, datoria externa pe termen mediu si lung a fost de 70,157 de miliarde de euro, la 31 martie 2010, in crestere cu 6,9 la suta fata de 31 decembrie 2009.

Datorita externa pe termen scurt a inregistrat, la 31 martie 2010, nivelul de 15,877 miliarde de euro, cu 8,8 la suta mai mult fata de ultima zi a anului trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cifre ... cifre...

si ce daca se cearta toti pe cifre... nu pot sa beau si sa chefuiesc linistit ...

 

Inseamna ca deficitul va fi si mai mare anul asta

mult mai mare de 6.5 %. :))) Am zis bine: daca scazi cheltuielile cererea va scadea iar fabricile vor disponibiliza si mai multi si procesul se repeta. Puteti sa va pregatiti :))))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor