Ziare.com

Deficitul de cont curent s-a diminuat cu 72,2 procente in primele zece luni

de Teodora Bodeanu
Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 13:15

   

Deficitul de cont curent s-a diminuat cu 72,2 procente in primele zece luni
Deficitul de cont curent a scazut cu 72,2 procente, in primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2008, ajungand la nivelul de 3,95 de miliarde de euro.

Reducerea a fost influentata, in principal, de deficitul balantei comerciale, care a insumat 5,41 de miliarde de euro, cu 66,9 procente mai putin fata de perioada ianuarie - octombrie 2008, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Deficitul contului curent a fost finantata, in proportie de 94,1%, prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care au inregistrat 3,72 de miliarde de euro, din care participatiile la captial au insumat 1,94 de miliarde de euro, iar creditele intra-grup, 1,77 de miliarde de euro.

Potrivit BNR, datoria externa pe termen mediu si lung a inregistrat, la 31 octombrie 2009, nivelul de 62,90 de miliarde de euro (80,7% din totalul datoriei externe), in crestere cu 22,3 procente fata de 31 decembrie 2008.

In schimb, datoria externa pe termen scurt a scazut cu 27,2 procente in primele zece luni, ajungand la 14,99 de miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MERITUL GUVERNULUI BOC

Aceste date poate mai domolesc setea de exprimare a celor care afirma ca BOC si BASESCU ne-au inglodat in datorii. De fapt prudenta si intelepciunea guvernului BOC si a lui ISARESCU au facut posibila reducerea deficitului.

 
 

in tot răul crizei...si un bine...nu mai imbogatim ...bogatii lumii !

..acum 20 de ani...romania condusă de dictatorul ceausescu...avea datorie externa zero USD ....si chiar ceva creante de incasat( miliarde ) plus două miliarde usd rezervă la bnr la brce...pe care a cheltuit o guv . Roman ca să ne dea păpică si căldură...si salarii nemuncite...pentru că nu i asa ...trebuia să ne mai odihnim după efortul făcut in ...comunism!
rezultatul: un dezastru national...si 62,9 miliarde euro, adică 100 miliarde usd datorie...neam de neamul nost romanesc va fi indatorat...bogatilor !
solutiaS: MUNCA CINSTITĂ !
JOS HOŢIA DIN ROMÂNIA !

 

100$

Ce face romanul cind nu are bani? Schimbă 100 $.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor