Ziare.com

Dr. Doom: Nu avem unde sa ne ascundem de criza

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 23:12

   

Dr. Doom: Nu avem unde sa ne ascundem de criza
"Pietele au devenit perfect corelate si economiile, la randul lor, devin din ce in ce mai corelate, astfel incat economiile emergente vor urmari tarile puternic dezvoltate intr-o recesiune. Acesta nu este genul de recesiune traditionala minora".

Concluzia: nu avem unde sa ne ascundem de criza, nu exista cale de scapare, spune Nouriel Roubini profesor de economie la Universitatea din New York, supranumit si Dr. Doom dupa ce a prezis criza financiara si prabusirea pietei imobiliare, transmite Bloomberg

Potrivit lui Roubini, cresterea economica a Chinei va incetini la mai putin de 5% si numarul somerilor din Statele Unite va ajunge la sase milioane de persoane. Economia americana va creste cu cel mult 1% in 2010, iar rata somajului va urca la 9%, a adaugat specialistul in economie.

Roubini mai spune ca guvernul SUA ar trebui sa nationalizeze cele mai mari banci pentru ca pierderile vor fi mai mari decat profitul, riscand sa intre in faliment. Bancile vor putea fi privatizate din nou in urmatorii 2-3 ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2196 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NOROCUL NOSTRU

• Poate ca ei, americanii, intr-adevar, nu stiu unde sa se ascunda de criza.
• Noi, romanii, stim totdeauna.
• Noi ne ascundem dupa deget.
• Daca vin alegerile, anuntam ca nu e priveste criza.
• Daca le-am castigat, anuntam ca ne-a si privit. Imdiat, inghetam pensile, iar salariile le punem la congelator, ca sa inghete si ele.
• Deci, avem solutie.
• Norocul nostrum este ca nu suntem americani.
• Iar norocul lor este ca nu sunt romani.

 

Inca o gafa !

Cum sa ajunga la 6 milioane de someri ? Germania are deja aproape 5 milioane !!!!! Poate 60 milioane......
Toti analfabetii scriu articole pe net.

 

nu vezi

daca vrei sa scrii ceva, utate mai bine: scrie clar 9% nu 6 millioane !!!

Precizie economica

Sunt doua afirmatii contradictorii: numarul somerilor in SUA va fi de 6 milioane iar somajul va atinge 9 %.
Cel putin prima informatie este incorecta, dupa cum a sesizat foarte bine Profetul! Poate referinta este la numarul somerilor chinezi din SUA!

Ipoteza

Din cit am inteles criza a inceput de la acei bani fictivi si supraevaluari;nu intram in detalii; deci lipsesc lichiditati,cind lipsesc lichiditati ce poti sa vinzi ca sa faci rost de lichiditati? Aurul! Sar putea sa scada valoarea aurului din cauza ca guvernele vor arunca aurul pe piata pentru a face rost de lichiditati,nu? Sar putea ca aurul sa fie ultima valoare care inca mai are valoare...Daca nici aurul nu va mai avea valoare cine va mai avea valoare?, probabil capitalul se va indrepta spre moneda care are incredere data de sistemul care emite;cred ca dolarul va avea cel mai puternic "spate" - financiar,politic,social,militar etc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor