Dupa criza, crima

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 08:30
2828 citiri
Dupa criza, crima

Criza economica i-a adus pe oameni in pragul disperarii. Unii se sinucid inglodati in datorii, altii, insa, aleg sa comita infractiuni pentru a iesi din mizerie.

Astfel, numarul bancilor si magazinelor jefuite a crescut la New York dupa inceputul crizei financiare si si in Rusia, somajul a contribuit la cresterea infractionalitatii, iar Europa nu e nici ea straina de acest fenomen, informeaza Realitatea Tv citand Interfax.

O dovada este chiar jaful de joi de la o banca aflata chiar in Parlamentul European. Hotul a patruns nestingherit, cu o arma, in sediul institutiei europene de la Bruxelles. A amenintat angajatii, iar acestia, speriati, i-au dat toate bancnotele din sertare, in total 50 de mii de euro.

Criza economica, spun specialistii in probleme de securitate, a dus la cresterea numarului de furturi din magazine. Ei sustin ca si tentatiile sezonului de reduceri duc la un numar mai mare de incidente violente.

Potrivit statisticilor prezentate de televiziunile americane, in ultimele luni ale lui 2008, numarul bancilor jefuite in New York a crescut cu aproape 60% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cu aceeasi situatie se confrunta si Rusia. Avertismentul de crestere a numarului de furturi si jafuri a venit in urma cu cateva zile chiar de la presedintele Dmitri Medvedev. El pune infractionalitateaa pe seama scaderii veniturilor si a numarului din ce in ce mai mare de someri.

Si in Romania a crescut numarul jafurilor

Romania a fost in ultimii ani scena unor numeroase jafuri comise sub amenintrea armei, insa un jaf la o banca de amploarea celui de vineri seara din Cluj a mai fost doar cu 50 de ani in urma, tinta fiind atunci Banca Nationala a Romaniei.

Atunci, mai exact in iulie 1959, in fata Bancii Nationale Romane, sase mascati au atacat, in plina strada, la ora 08:00 dimineata, o furgoneta exact la intrarea in incinta, furand sacii cu bani.

Ceea ce poate fi considerat, insa, socant, este ca cei sase erau un colonel de militie, un savant atomist, un istoric, un ziarist, un profesor de gazetarie.

In ultimii 15 ani, insa, zeci de jafuri armate au fost comise, fie ca a fost vorba despre simpla amenintare cu pistoale de jucarie, folosite doar pentru intimidare, sau despre cazuri grave, in care victimele au fost impuscate mortal, informeaza NewsIn.

Au fost vizate de la case de schimb valutar, magazine de bijuterii, benzinarii sau depozite, pana la cetateni particulari, deposedati de mici sume de bani.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Somaj, #criza economica, #infractiuni, #jaf Banca , #stiri economice