Ziare.com

Emisiile de carbon vor fi taxate in functie de consum

Joi, 20 Martie 2008, ora 10:56

   

Emisiile de carbon vor fi taxate in functie de consum
Romania ar putea fi prima tara din Uniunea Europeana care isi va schimba mentalitatea in privinta consumului, informeaza The Money Channel. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea considera ca este necesara o discutie in cel mai scurt timp asupra unei noi modalitati de taxare a poluarii.

Pe principiul poluatorul plateste, emisiile de dioxid de carbon ar putea fi masurate si taxate separat, pentru fiecare consumator. Uniunea Europeana monitorizeaza emisiile cu efect de sera din fiecare stat membru. In acest sens, in sectorul rezidential, documentele Uniunii fac trimitere explicita la incalzire.

In acest sens, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea considera necesara o discutie asupra modului in care fiecare contribuabil va trebui sa isi plateasca propriile emisii de dioxid de carbon.

"Pe principiul poluatorul plateste va trebui sa gandim astfel incat sa separam de fiecare consumator si sa evidentiem aceasta emisie de CO2. Ca urmare, cei care sunt abonati la o centrala termica ar putea sa plateasca cota lor parte pentru conformarea la mediu asa cum ar putea sa plateasca si ceilalti, astfel incat sa nu plateasca unii de doua ori si altii niciodata", a spus Ciocanea.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

El a propus o dezbatere si chiar audieri la Parlament pentru ca implementarea sistemului ar fi o premiera in Uniunea Europeana, pentru ca s-ar schimba modalitatea de gandire asupra consumului. In conceptia lui Ciocanea, castigati vor fi cei care se incalzesc cu ajutorul unei centrale termice de apartament.

"Daca ma intrebati pe mine e foarte posibil ca in urma unui astfel de demers proprietarii de centrale de apartament sa iasa castigati deoarece, in contrabalansare cu scumpirea gazelor, care este un trend nu numai national ci global, randamentul ridicat al propriei centrale de apartament sa faca astfel incat o astfel de cota sa fie mai redusa decat a cuiva care este legat la o centrala termica cu randamente proaste", a mai spus Ciocanea.

Citeste mai multe despre emisii carbon poluare Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3499 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Limba noastra-i o comoara...

Eu inteleg din titlu ca in functie de cit inghiti din emisiile astea atit o sa ai de platit...hi hi hi...

 

Da mai , era cazul sa se puna o taxa noua , ca nu prea sint , si noi oricum avem atitiaaa bani !!!

Deci cei cu centrale de gaz vor plati mai putin decit cei racordati la centrale.
Adica tradus : fiti bucurosi prostilor ca sint care platesc mai mult.
Traducerea doi : veti plati mai putin , ceea ce pina acum nu plateati deloc.

 

Da Sidexul , fabricile de cauciucuri , ciment , cum le taxeaza ?

Sau aia dau de lucru si salar celor care vor fi taxati si astfel sint scutiti ?
Zda Mamii voastre de lipitori !!!
Va mai rabda pamintul mult ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor