Ziare.com

Fermierii romani nu-si vad interesul la Bruxelles, obositi sa lupte "fiecare pentru el"

Vineri, 24 Mai 2013, ora 19:17

   

Fermierii romani nu-si vad interesul la Bruxelles, obositi sa lupte "fiecare pentru el"
Romania este singurul stat din Uniunea Europeana care nu are organizatii agricole nationale reprezentate in confederatiile europene. Totusi, reprezentantii asociatiilor de producatori promit ca, in cel mult doua luni, ajung in organizatia europeana a producatorilor agricoli - COPA-COGECA, dar intre timp sunt preocupati cu razboiele locale.

Dacian Ciolos, comisarul European pentru Agricultura a "tras de urechi" federatiile agricole ca nu se implica mai mult in procesul decizional de la Bruxelles.

Pentru a fi membru ca COPA-COGECA una dintre conditii este ca organizatia membra sa fie multi-sectoriala.

Totodata, organizatia trebuie sa plateasca o cotizatie de aproximativ 500.000 de euro anual, cotizatie calculata in functie de potentialul agricol al tarii, suprafata si populatia tarii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Romania intra in categoria intai alaturi de Franta, Germania, Spania, Polonia si Italia.

Afla care sunt motivele pentru care fermierii romani nu isi reprezinta interesele la Bruxelles, in continuarea articolului Fermierii romani nu-si vad interesul la Bruxelles, obositi sa lupte "fiecare pentru el" pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

realitati agricole

La noi nu sunt organizatii agricole nationale sau macar judetene relevante fiindca "intovarasirea" e asociata intotdeauna comunismului, uitand ca de fapt "unde-s doi puterea creste". Din pacate altele sunt gandurile multora, incepand cu "sa moara capra vecinului" si terminand cu "gaina vecinului face ouale mai mari".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor