FMI mentine calendarul initial de adoptare a legii salarizarii unice

Miercuri, 05 August 2009, ora 16:51
1008 citiri
FMI mentine calendarul initial de adoptare a legii salarizarii unice

Fondul Monetar International isi mentine termenul pana la care Romania trebuie sa adopte legea unica de salarizare, a anuntat Jeffrey Franks, care conduce delegatia FMI ajunsa in urma cu o saptamana.

Totodata, oficialul FMI a adaugat ca informatia potrivit careia ar fi de acord cu o amanare a adoptarii legii unice de salarizare de catre Guvernul de la Bucuresti este gresita si ca a fost citat gresit, informeaza Antena 3.

O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, a sosit in urma cu o saptamana la Bucuresti, pentru prima evaluare a acordului stand-by, aprobat de boardul institutiei in mai, discutiile urmand sa fie incheiate luni, 10 august.

Mentinerea salariului minim pe economie ca referinta pentru legea unica a salarizarii in sistemul bugetar reprezinta un "potential pericol" pentru capacitatea guvernului de a reduce cheltuielile bugetare, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

In urma intalnirii cu Fondul Monetar International (FMI), sindicalistii au declarat ca institutia internationala nu doreste ca salariul minim sa fie o referinta pentru legea salarizarii in sistemul public, ci are in vedere un indice de referinta apropiat de nivelul salariului minim.

"Noi am elaborat patru principii pentru legea unica a salarizarii. Primul este ca sistemul trebuie sa fie mai corect, astfel incat angajatii din diverse ministere care desfasoara aceeasi munca sa aiba aceleasi salarii.

Al doilea principiu este ca sistemul trebuie sa fie mai transparent, al treilea ca trebuie sa fie mai simplu, deoarece in acest moment este foarte complicat, iar al patrulea principiu este sa permita economisirea banilor de la buget. In acest sens, salariul minim ca referinta este un potential pericol", a spus Jeffrey Franks.

Referitor la amanarea termenului de 31 octombrie 2009 stabilit pentru finalizarea legii unice de salarizare a bugetarilor, Franks a adaugat ca va discuta cu guvernul pentru a vedea "ce este realist".

- Continua -

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Romania FMI flexibilitate, #FMI legea unica de salarizare , #stiri economice
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Basescu si Boc s-au imprumutat 13 miliarde de euro la FMI ca, sa poata sa le plateasca pensiile securistilor si activistilor si salariile serviciilor secrete supra ponderate vis-a-vis de numarul angajatilor!!!