FMI prevede o recesiune mondiala mai lunga decat cele anterioare

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 19:34
1242 citiri
FMI prevede o recesiune mondiala mai lunga decat cele anterioare

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca economia mondiala va intra intr-o recesiune mai lunga si mai grava decat cele anterioare, inaintea unei reveniri "usoare", conform raportului privind perspectivele pentru economia mondiala.

Astfel, FMI arata in raport ca recesiunea globala si criza financiara vor duce, cel mai probabil, la o scadere nemaiintalnita a productiei, scrie AFP.

Economistii FMI au ajuns la aceasta concluzie prin compararea actualei crize cu cele inregistrate anterior la nivel mondial. Acestia nu au avansat o data pentru reluarea cresterii economice.

FMI a avertizat ca declinul intrarilor de capital in tarile emergente va dura, din cauza problemelor cu care se confrunta bancile din tarile dezvoltate.

Riscurile sunt predominante in Europa de Est, unde problemele bancilor-mama din Europa de Vest, care domina peisajul bancar local, ameninta sectorul financiar local si economia.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a estimat la inceputul lunii ca economia mondiala se va comprima intre 0,5 si 1% in 2009.

Acesta a adaugat ca economia ar putea reincepe sa creasca in primele doua trimestre ale anului viitor.

FMI a anuntat in martie ca economia globala se va comprima cu pana la 1% anul acesta, pentru prima data de la Al Doilea Razboi Mondial.

Estimarile vin dupa ce Banca Mondiala a estimat ca economia zonei euro va scadea cu 2,7% in 2009, urmand sa creasca cu 0,9% in anul urmator. Noile estimari arata, de asemenea, o scadere a economiei globale cu 1,7% in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#FMI recesiune mondiala, #recesiune lunga economie, #criza economica , #stiri economice