FMI: Recesiunea din Marea Britanie va fi mai severa decat cea din SUA

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 17:26
1540 citiri
FMI: Recesiunea din Marea Britanie va fi mai severa decat cea din SUA

Marea Britanie va fi mai afectata decat restul statelor dezvoltate de catre cea mai severa recesiune din ultimii 60 de ani, potrivit unor estimari ale economistilor Fondului Monetar International.

FMI estimeaza ca economia Marii Britanii se va comprima cu 2,8% anul acesta, dublu fata de asteptarile initiale si peste prognoza ce arata o scadere cu 2% a produsului intern brut (PIB) al statelor dezvoltate, in 2009, informeaza Times Online.

Premierul Gordon Brown subliniase in repetate randuri ca Marea Britanie poate face fata incetinirii economice mai bine decat majoritatea statelor. Prognoza FMI-ului sugereaza ca recesiunea din Regat va fi mai severa decat cea din Statele Unite, Italia, Franta si alte natiuni.

In noiembrie, ministrul de finante Alistair Darling estimase ca economia va creste din nou la cel putin 1,5% in 2010, dar FMI-ul arata ca recuperarea ar fi de numai 0,2%.

Anul acesta este asteptata o crestere de numai 0,5%, in contextul in care "amploarea si propagarea crizei financiare actuale a dus la incertitudini economice mondiale". Aceasta ar marca cea mai mica rata de crestere de la Al Doilea Razboi Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#estimari FMI, #recesiune marea britanie, #comprimare economica , #stiri economice