Ziare.com

Ghetea: BNR trebuie sa schimbe normele de creditare pentru "Prima Casa"

Marti, 26 Mai 2009, ora 17:25

   

Ghetea: BNR trebuie sa schimbe normele de creditare pentru "Prima Casa"
Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a declarat ca banca centrala ar trebui sa schimbe normele de creditare, piata fiind altfel blocata, mai ales avand in vedere programul "Prima casa".

"Normele sunt cele din vara anului trecut, cand aveam anumite obiective, de temperare a creditului. Nu se stia ca ar putea fi aceasta situatie", a declarat Ghetea, marti, citat de Mediafax.

Potrivit presedintelui ARB, conditia impusa de guvern de a plati un avans de 5% poate fi indeplinita de banci, dar doar in cazul clientilor cu venituri mari si cu un loc de munca stabil.

"Sunt tineri care lucreaza la multinationale, la societati mari romanesti, care au salarii mari. Si ei trebuie sa ia << Prima casa >> ", a spus Ghetea.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Desi a declarat ca apreciaza initiativa guvernului, Radu Ghetea crede ca trebuie purtate discutii pentru a se ajunge la o forma clara a legii si pentru a analiza modul in care normele actuale ale BNR se "muleaza" pe o astfel de garantare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cita vrajeala !

Daca citim bine articolul si interpretam limbajul functionaresc care ascunde ca intodeauna adevarul gol golut ,am intelege :
Ca sa ai dreptul la un credit de casa,trebue sa lucrezi la o firma serioasa straina s-au autohtona,care sa va dea o GARANTIE ca serviciul dumneavoastra este nu numai permanent ,dar si garantat pentru citiva ani ! Aceasta este MULAREA pentru ca guvernul sa acorde 5% din valoarea casei si pentru ca banca sa va crediteze restul. Vrajeala este mare ! si ramine la discretia bancii daca va da s-au nu credit. In realitate banca vrea sa se asigure ca are ce lua de la dumneavoastra in cazul in care deveniti insolvabili si in plus sa traga de la angajatorul dumneavoastra o parte din pierderi,daca pe timpul celor citiva ani GARANTATI ,sinteti dati afara ,dar compania continua sa functioneze.
In astfel de conditii cred ca angajatorul NU VA DA NICI O GARANTIE si va va trimite la PASCUT.

Bancherii vor incerca sa recupereze banii de la guvern in cazul unui falit personal ceea ce in USA sa produs deja. Deci toata tara va plati din buget, bancherilor nesatui si care nu sint obisnuiti sa piarda bani. Astfel sintem jecmaniti chiar si atunci cind nu avem nimic de impartit cu programul PRIMA CASA.

Baieti !! Stati cuminti si nu va lasati amagiti,pentru ca legile nu sint ca in America,unde in caz de falit personal ,pui cheile in cutia postala,i-ti iei catelul si purcelul si de a doua zi nimeni nu te mai poate hartui.E drept ca 5 ani nu mai ai drept la carti de credit,credite de bunuri de larg consum si nici casa nu mai poti lua decit cu bani cash.
In Rominia te vor urmari si in gaura de sarpe,fiecare leu cistigat ti se va lua direct de acolo unde lucrezi,si asta chiar daca casa ai abandonato. Nu i-ti mai ramine decit sa lucrezi pe ici pe colo pentru o coaja de piine,ca daca ai luat un leu ,trebue sa-l dai s-au ti-l vor smulge din mina.

Asa ca stati blinzi si nu va mai faceti iluzii desarte si periculoase. AMIN !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor