Grila unica de salarizare in sistemul bugetar, finalizata cel tarziu in iunie

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 21:19
2935 citiri
Grila unica de salarizare in sistemul bugetar, finalizata cel tarziu in iunie

Grila unica de salarizare ar urma sa fie stabilita pana la sfarsitul lunii iunie, prevede proiectul de activitati al comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Potrivit documentului, prezentat marti la intalnirea de la sediul MMFPS, stabilirea politicii salariale se va face incepand din luna februarie 2010, o prima etapa vizand revizuirea tuturor componentelor acestora.

In lunile aprilie-mai va avea loc testarea scenariilor alternative de costuri, iar pe parcursul lunii iunie este programata finalizarea formei provizorii a politicii salariale si a grilei de salarizare.

Conform proiectului, planul de implementare privind politica de salarizare ar trebui finalizat pana la finele lunii septembrie.

Totodata, documentul citat prevede la capitolul responsabili un grup de lucru format din aproximativ 20 de persoane (cate doua persoane desemnate de ministerele reprezentate in cadrul Comisiei si reprezentanti ai autoritatilor locale).

Membrii comisiei vor parcurge un program de instruirea de 2-3 saptamani, sustinut de catre consultanti ai Bancii Mondiale.

Printre cei care vor participa la derularea calendarului intocmit de catre oficialii MMFPS se vor afla Institutul National de Cercetare stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale (INCSDMPS), Institutul National de Statistica (INS) si alte institutii si autoritati relevante din domeniul educatiei, sanatatii, culturii si cercetarii.

Calendarul activitatilor puse in discutie de catre comisia din cadrul MMFPS poate fi amendat sau completat de catre sindicate pana cel tarziu marti, 26 ianuarie 2010.

La sediul MMFPS a avut loc, marti dimineata, cea de-a doua intalnire a comisiei de experti pentru simplificarea sistemului public de salarizare si ierarhizare.

Urmatoarea discutie pe aceasta tema a fost programata pentru data de 4 februarie, dupa ce delegatia Fondului Monetar International (FMI) isi va incheia vizita in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#grila unica salarizare, #comisie Ministerul Muncii, #politica salariala , #stiri economice