Ziare.com

Guvernul a promis FMI ca va face noi disponibilizari

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:01

   

Guvernul a promis FMI ca va face noi disponibilizari
Guvernul s-a angajat in fata FMI, pentru acordarea transelor III si IV din imprumut, sa reduca in 2010 cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB prin disponibilizari din sectorul public.

Totodata, o economie similara va fi obtinuta prin diminuarea platilor cu orele suplimentare si prime.

"Bugetul pe anul 2010 isi propune sa realizeze un deficit fiscal de 5,9% din PIB. Aceasta presupune o ajustare de 2% din PIB in termeni structurali. Dupa cum se anticipa in septembrie, majoritatea masurilor menite sa duca la acest deficit vor fi pe partea de cheltuieli (aproximativ 80% din ajustarea totala fata de proiectia de baza)", se arata in scrisoarea de intentie la acordul cu FMI, citat de Mediafax.

Documentul releva totodata ca se asteapta ca o inghetare a cheltuielilor cu bunuri si servicii, a pensiilor (cu exceptia pensiei sociale minime) si a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile urmare a reorganizarii agentiilor de stat sa conduca la economisirea a inca 1,1% din PIB.

"In cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta, suntem de acord sa implementam masuri suplimentare menite sa acopere orice eventuala diferenta anticipata. Pentru a completa consolidarea fiscala, suntem ferm hotarati sa imbunatatim modul de gestionare a datoriei publice in 2010", se mai arata in documentul citat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor