Guvernul a suplimentat bugetele ministerelor Muncii si Educatiei

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 16:55
859 citiri
Guvernul a suplimentat bugetele ministerelor Muncii si Educatiei

Bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu 265 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara al Guvernului, iar cel al Ministerului Educatiei - cu 54 de milioane de lei, prin redistribuirea unor sume de la ministerele Culturii si Sanatatii, decizie adoptata miercuri de Guvern.

Cele 265 de milioane de lei alocate Ministerului Muncii vor fi utilizate pentru plata, in luna noiembrie, a pensiilor invalizilor de razboi, urmasilor celor morti sau disparuti in razboi, pentru plata ajutoarelor de incalzire, finantarea institutiilor de asistenta sociala si pentru plata pensiilor agricultorilor, alocatiilor si indemnizatiilor de crestere a copilului, informeaza un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Executivul a adoptat, tot miercuri, o Hotarare care prevede redistribuirea a 24 milioane lei de la Ministerul Culturii si Cultelor, respectiv a 30 milioane lei de la Ministerul Sanatatii, in vederea suplimentarii bugetului Ministerului Educatiei.

In plus, fondurile alocate din intrari din credite externe in bugetul Ministerului Educatiei pe 2008 au fost suplimentate cu 54 de milioane de lei, in vederea acoperirii obligatiilor financiare pe anul 2008, rezultate din contractele incheiate de Unitatea de Management a Proiectelor privind Reabilitatea Scolilor.

"Neasigurarea suplimentarii prezinta riscul achitarii unor penalizari de intarziere, aferente contractelor incheiate, pentru lucrari executate si neachitate, penalizari care ar trebui achitate de la bugetul de stat", se arata in comunicatul remis presei de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#suplimentare, #buget, #educatie , #stiri economice