Ziare.com

Guvernul decide marirea primei de casare la 4.000 de lei

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 10:46

   

Guvernul decide marirea primei de casare la 4.000 de lei
Guvernul va analiza, luni, noile prevederi ale programului Rabla. Acesta vizeaza acordarea unei prime de casare proprietarilor de autoturisme mai vechi de 12 ani, care primesc in schimbul masinii vechi suma de 4.000 de lei, sub forma unui avans pentru cumpararea unui automobil nou, anunta The Money channel.

In acest an, numarul masinilor incluse in program va creste de la 16.500 la 30.000. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca una dintre modificarile care vor fi discutate astazi se refera la acordarea primelor de casare si pentru autobuzele vechi, folosite la transportul public.

Potrivit ministrului mediului, Attila Korodi, prin programul Rabla au fost scoase din circulatie, in ultimii trei ani, peste 46.000 de masini cu o vechime mai mare de 12 ani si a fost redusa cu 1.000 de tone cantitatea de monoxid de carbon emisa.

Guvernul a decis totodata, la propunerea Ministerului Mediului, ca sumele colectate prin aplicarea taxei de poluare sa fie folosite pentru diferite programe care au o componenta de mediu, iar programul Rabla va fi printre principalii beneficiari.

Te-au prins ofertele de Black Friday fara bani pe card? Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Citeste mai multe despre masini rabla vechi prima de casare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1281 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor