Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Importurile de gaze ale Romaniei, la parametri normali

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 21:50
1514 citiri
Importurile de gaze ale Romaniei, la parametri normali

Ministerul Economiei a anuntat marti ca, in Romania, importul de gaze se realizeaza doar pe la Mediesul Aurit, pe unde intra gaze din Rusia, la parametri normali.

"Presiunea gazului rusesc importat pe la statia Mediesul Aurit nu a scazut, conducta prin care se importa acest gaz neavand legatura cu cea prin care gazul ajunge in Ungaria", au declarat marti pentru NewsIn surse din cadrul Transgaz.

Directorul general adjunct al Diviziei de Politici Energetice din cadrul Ministerului Economiei, Corneliu Condrea, a declarat ca exista cinci fire separate, in Ucraina, de la care era gazul rusesc livrat catre Mediesu Aurit.

Un comunicat de presa transmis marti de Ministerul Economiei arata ca in contextul creat prin diminuarile cantitatilor de gaze naturale importate, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a decis cresterea productiei interne de gaze naturale la volumul maxim, respectiv 33 milioane Nm cubi/zi si cresterea volumelor extrase din depozitele de inmagazinare la valoarea maxima permisa de instalatiile actuale, respectiv 26 mil. Nm3/zi.

De asemenea, s-a decis reducerea cu 4,8 mil. Nm3/zi a consumului national de gaze naturale, prin inlocuirea partiala a utilizarii acestora cu pacura de catre unele Centrale Electrice de Termoficare (CET-uri), fara a afecta productia de energie termica necesara incalzirii populatiei.

Potrivit Ministerului Economiei, prin aceste actiuni se asigura continuitatea in aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor, cu prioritate a populatiei si a unitatilor de utilitate publica.

Bulgaria, Bosnia, Macedonia, Ungaria, Croatia, Grecia si Serbia au anuntat marti ca livrarile de gaze din Rusia, prin Ucraina, au fost sistate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#livrari gaze, #Romania, #parametri normali, #Ucraina, #Rusia , #stiri economice