Impozitul forfetar va fi modificat din 2010

Luni, 10 August 2009, ora 12:05
29400 citiri
Impozitul forfetar va fi modificat din 2010

Guvernul a anuntat ca, de la 1 octombrie 2009, profitul reinvestit nu va mai fi impozitat. Anuntul a fost facut cu doua ore inainte ca delegatia FMI sa prezinte raportul negocierilor cu Romania.

De asemenea, premierul Emil Boc a declarat ca impozitul forfetar va fi restrans de la 1 ianuarie 2010 si va fi aplicat numai pentru anumite domenii. Acestea urmeaza sa fie stabilite de catre ministerul de Finante.

Premierul a adaugat ca Guvernul va mentine cota unica de impozitare de 16% si si va continua procesul de rabursare al TVA.

Redresarea economiei

Boc a anuntat ca, in zilele urmatoare, echipe mixte ale PSD si PD-L vor lucra pentru elaborarea unor masuri privind redresarea economiei.

"Unele masuri sunt, in continuare, in discutie cu Fondul Monetar International si vor fi prezentate dupa incheierea discutiilor", a spus premierul roman. "Prin ceea ce pregatim, vrem sa-i asiguram pe romani ca vrem sa relansam activitatea economica. Daca nu am fi luat aceste masuri, am fi avut un deficit de 14 procente", a adaugat el.

Emil Boc a adaugat ca salvarea locurilor de munca este unul dintre principalele obiective ale Guvernului, insa toata lumea trebuie sa intelegea ca nu se pot mentine angajati acolo unde nu se justifica.

"Restrangerea acestora trebuie facuta unde este surplus, unde exista persoane care nu isi fac treaba. Trebuie facut rational, argumentat, pentrut ca toata lumea sa stie unde e nevoie de reducere si unde trebuie facute, poate, angajari", a spus prim ministrul.

Emil Boc a facut referire si la sprijinul financiar suplimentar pentru administratiile locale, conditionand acordarea lor de existenta unor standarde de cost si de efectuarea investitiilor intr-o maniera transparenta.

"Am decis sa continuam procesul de rambursare transparenta a TVA-ului, ca o masura de sprijinire a mediului de afaceri, sustinerea resurselor financiare pentru infrastructura pentru a pastra locurile de munca ale romanilor si a asigura dezvoltarea tarii, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finantarea proiectelor europene, in special pentru sprijinirea administratiilor locale pentru a avea banii necesari in vederea finantarii proiectelor europene", a declarat premierul.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#impozit forfetar, #neimpozitarea profitului reinvestit , #stiri economice