Inca sase actionari au pierdut procesul cu SIF Oltenia

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 19:45
1074 citiri
Inca sase actionari au pierdut procesul cu SIF Oltenia

Tribunalul Dolj a respins cererile firmelor Revan Com, Amicosottis, Amattis, Mattera, Goras Consulting si Cibrosat de anulare a hotararilor luate in adunarea generala din 29 august a SIF Oltenia (SIF5).

Tribunalul Dolj mai respinsese la inceputul lunii trecute cererile similare inaintate de firmelor Epsomatic, Lineas Trade si Libron Consulting.

Societatea de investitii SIF Oltenia a fost citata in calitate de parata in mai multe dosare la tribunalul Dolj de firmele Goras Consulting, Cibrosat, Amattis, Mattera Com, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Revan Com, Amicosotis, Fimansat, Debrocons, Zorber Big, Scop Line, Altur, Comrimet si Groval Trade si de persoanele fizice Burileanu Horia Alin, Carmen Vlaicu si Cezar Rimar, potrivit unui comunicat transmis luni Bursei..

In general, acuzele actionarilor reclamanti se refereau la suspendarea dreptului de vot in cadrul adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Oltenia din data de 29 august pentru un grup de actionari care actionau concertat si care detineau actiuni la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevazuta de lege, printre care se afla si reclamantele.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

Totodata, Amirastar Trading, Delmato Group, Alfaline si Sunco Prest au cerut suspendarea executiei hotararilor luate in AGA, iar firmele Revan Com si Amicosotis au mai solicitat in instanta si delegarea unui executor judecatoresc care sa ridice de la sediul SIF Oltenia copii dupa inscrisurile referitoare la AGA.

Actionarii SIF Oltenia au fost convocati in 29 august si au decis sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda preoceselor in care este implicat. Dinel Staicu este acuzat de Departamentul National Anticoruptie (DNA) ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor cu 5 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#SIF Oltenia, #proces, #actionari , #stiri economice