Ziare.com

Increderea nemtilor in economie intareste euro

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 22:08

   

Increderea nemtilor in economie intareste euro
Indicele increderii in mediul de afaceri german a crescut in ianuarie la cel mai inalt nivel din ultimele 18 luni, in contextul in care revenirea economiei mondiale a sustinut exporturile. Euro s-a apreciat in urma acestui raport, de la 1,4084 dolari la 1,4103 dolari.

Institutul Ifo din Munchen a anuntat marti ca indicele mediului de afaceri, realizat pe baza unui sondaj in randul a 7.000 de directori, a crescut la 95,8 puncte, de la 94,6 puncte in decembrie. Acesta este cel mai inalt nivel atins de indice din iulie 2008, relateaza Bloomberg.

Economistii estimau ca indicele va creste la 95,1 puncte, potrivit unui sondaj Bloomberg. In martie, indicele a atins un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte.

Cresterea exporturilor, sustinuta de cererea din Asia, ar putea compensa scaderea cheltuielilor interne si ar putea asigura continuarea cresterii economice in Germania.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Guvernul a anuntat ca va majora perspectivele de crestere economica pentru 2010, de la 1,2 la 1,5%, chiar daca unele masuri de stimuli expira. Economia Germaniei s-a comprimat cu 5% in 2009, cel mai sever declin dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Sursa: rNews

Articol citit de 470 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor