Ziare.com

Inflatia plaseaza Romania pe locul 7 in Uniunea Europeana

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 16:40

   

Inflatia plaseaza Romania pe locul 7 in Uniunea Europeana
Inflatia anuala din Romania a fost de 7,3% in ianuarie 2008, plasand tara noastra pe locul sapte in Uniunea Europeana, in timp ce Bulgaria a inregistrat o inflatie de 11,7%, a doua ca marime din Uniune, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica, Eurostat.

Fata de luna decembrie 2007, cand inflatia se plasa la 6,7%, in Romania s-a inregistrat un avans de 0,9%, mai arata Eurostat.

In Bulgaria, rata anuala a inflatiei a fost de 11,7% in ianuarie 2008, crescand fata de luna anterioara cu 1,5 puncte procentuale, in Ungaria de 7,4%, iar in Polonia, de 4,4%.

Cele mai scazute rate ale inflatiei din Uniunea Europeana, in ianuarie 2008, au fost inregistrate in Olanda - 1,8%, Marea Britanie - 2,2% si in Germania si Portugalia, care au avut ambele o inflatie anuala de 2,9%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cele mai ridicate rate ale inflatiei din ianuarie 2008 au fost inregistrate in Letonia - 15,6%, Bulgaria - 11,7% si Estonia - 11,3%, mai arata datele publicate de Eurostat.

Oficiul european de statistica a mai indicat ca inflatia anuala, comparativ cu decembrie 2007, s-a accentuat in 21 de state membre ale Uniunii Europene, a ramas constanta in doua tari, si s-a temperat in patru state.

Inflatia in zona euro a atins, in luna ianuarie 2007, cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, de 3,2%, fata de aceeasi perioada a anului 2006, alimentata de preturile crescute la energie si alimente, mai arata Eurostat.

Citeste mai multe despre inflatie Romania Uniunea Europeana
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1361 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inflatia, moderata!

Dupa cum se vede, NU stam rau! Poate se vor mai tempera si unii "analisti" sau stolojeni care vad numai catastrofe iminente!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor