Investitie de 20 milioane euro intr-o fabrica de biodiesel din Arad

Marti, 11 Martie 2008, ora 13:41
1360 citiri
Investitie de 20 milioane euro intr-o fabrica de biodiesel din Arad

Compania romano-americana "Rom Divers Auto" va investi peste 20 de milioane euro in constructia unei fabrici de biodiesel, care va fi amplasata in zona industriala a orasului aradean Nadlac, informeaza NewsIn.

Primarul orasului Nadlac, Vasile Ciceac, a declarat, marti, ca materia prima pentru fabrica de biodiesel va fi asigurata de la agricultorii din localitate, dar si de la cei din alte zone ale judetului.

"Investitorul a demarat deja procedurile pentru efectuarea planurilor urbanistice zonale si de dezvoltare. Investitia va fi realizata pe o suprafata de 11,8 hectare. La aceasta fabrica vor fi create aproximativ 150 de locuri de munca, iar poluarea va fi zero", a declarat Vasile Ciceac.

Biodieselul este un combustibil care are caracteristici identice cu ale motorinei, dar, spre deosebire de aceasta, nu este un derivat al petrolului, ci este derivat din ulei vegetal sau animal.

"Aceasta fabrica va insemna in primul rand o piata de desfacere pentru agricultorii din Nadlac, unde exista 12.600 de teren agricol. Astfel, cerealele vor fi preluate de la producatorii agricoli de fabrica de biodiesel. Dar, deoarece cantitatile de cereale provenite din Nadlac nu sunt suficiente, la aceasta fabrica vor fi aduse cereale si din alte zone ale judetului", a mai spus primarul din Nadlac.

Compania "Rom Divers Auto" va mai construi in Zona Industriala Nadlac, pe o suprafata de 4,5 hectare, o zona de servicii, care va curpinde o statie de distributie a carburantilor, un hotel, o parcare pentru autotrenuri, o parcare pentru autoturisme si un supermarket. De asemenea, investitorul va mai construi, pe o parcela de 11,7 hectare, hale industriale pentru productia de semifabricate si componente pentru autoturisme.

Zona Industriala de la Nadlac va beneficia de toate utilitatile, iar reprezentantii administratiei locale sustin ca numarul investitorilor va creste, deoarece aceasta se afla in apropierea autostrazii de pe culoarul IV Pan European, tronsolul Nadlac - Arad - Lugoj.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fabrica, #biodiesel, #Arad , #stiri economice