Investitorii si-au recapatat increderea in economia SUA, somajul intarzie sa scada

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 12:26
2403 citiri
Investitorii si-au recapatat increderea in economia SUA, somajul intarzie sa scada

Economia SUA are un drum lung de parcurs pana cand rata somajului, aflata in prezent la cote ridicate, va cobori substantial, sustine Lawrence Summers, consilierul pe probleme economice al lui Barack Obama.

"Avem un drum lung de parcurs. Am mostenit o situatie teribila, cele mai dificile probleme economice de la Marea Depresiune incoace pentru tara noastra", a declarat Summers intr-un interviu pentru CNN, prelaut de AFP.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care economia nationala a inceput sa dea semne de revigorare. Cu toarte acestea, rata somajului s-a mentinut in ultimele trei luni la nivelul de 9,7%, reducerea acesteia ramanand o prioritate pentru administratia Obama.

"Este prioritatea presedintelui ca oamenii sa aiba din nou locuri de munca. De aceea, a si semnat legea de acordare a unor stimuli companiilor care angajeaza someri", a completat Summers.

Intr-un alt interviu, acordat de data aceasta retelei de televiziune ABC, consilierul pe probleme economice de la Casa Alba a afirmat ca ritmul de crearea de noi locuri de munca in companiile americane va spori in lunile urmatoare pe fondul redresarii economice dupa cea mai mare criza pe care SUA a traversat-o din 1930 incoace.

In termeni asemanatori s-au exprimat si Christina Rohmer, presedintele departamentului de consilieri economici de la Casa Alba, precum si Alan Greenspa, fostul presedinte al Fed.

"In ultimele trei luni am adus peste un milion de oameni pe piata muncii. Este un semnal extraordinar. Este semnul ca oamenii care ar fi putut fi descurajati din cauza recesiunii au inceput sa spere si sa-si caute iar locuri de munca", a precizat Christina Rohmer.

Alan Greenspan a apreciat ca increderea companiilor in revigorarea economiei americane, cea mai mare din lume, va stimula aparitia de noi locuri de munca. Potrivit acestuia, companiile au inceput sa investeasca in echipamente noi si in refacerea stocurilor.

La randul sau, economistul agentiei de evaluare financiara Moody's, Aaron Smith, a precizat ca "piata muncii a trecut pe crestere", subliniind faptul ca "cel mai incurajator semnal este ca revenirea angajarilor se extinde in toate ramurile economiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Lawrence Summers, #incredere economie SUA, #Christina Rohmer, #Alan Greenspan, #rata somaj SUA , #stiri economice