Ziare.com

Italienii din Pisa, interesati de turismul si energiile regenerabile din Arad

Luni, 17 Martie 2008, ora 21:28

   

Italienii din Pisa, interesati de turismul si energiile regenerabile din Arad
Presedintele provinciei Pisa, Italia, Andrea Pieroni s-a intalnit, luni, cu conducerea judetului Arad si cu mai multi primari din teritoriu, care au prezentat partii italiene proiecte de dezvoltare care ar putea fi realizate cu ajutorul celor din provincia din Peninsula, transmite Newsin.

Astfel, Pieroni a declarat ca a identificat in judetul Arad posibilitati de colaborare, in diverse domenii, precum turism, energii regenerabile, protectia mediului si protectia apelor.

Mai mult, in timpul vizitei facute in judetul Arad, Pieroni s-a intalnit cu investitori din Italia, care au dezvoltat afaceri si care sunt dispusi sa investeasca si in viitor in zona de vest a tarii.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gavril Buza, a declarat ca, dupa discutiile avute cu italienii, s-au pus bazele unei viitoare colaborari intre Arad si provincia Pisa, atat la nivelul municipiului Arad, cat si in patru localitati din judet. Este vorba de orasele Pecica, Santana, Ineu si comuna Buteni.

"Italia este primul partener al Romaniei, atat in ceea ce priveste exporturile, cat si in ceea ce priveste importurile si speram ca dupa aceasta intalnire sa dezvoltam si alte contacte directe intre viitor parteneri din Pisa si Arad. in judetul Arad exista posibilitati clare de colaborare, in domeniile turism, energii regenerabile, protectia mediului si protectia apelor", a declarat Andrea Pieroni.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a afirmat ca italienii au identificat oportunitati de afaceri in municipiu, unde costurile de productie si forta de munca sunt ieftine, in comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana.

Printre localitatile unde italienii din Padova au spus ca ar putea sprijini dezvoltarea zonelor industriale se numara Santana, Curtici, Pancota, Simand, Zimandul Nou si Olari.

De asemenea, se doreste initierea mai multor parteneriate in urma carora sa se identifice oportunitati de afaceri in zonele cu ape geo-termale din judetul Arad, zone in mare majoritate neexploatate.

Italienii au mai promis sprijin in eleborarea de studii de marketing, dar si intocmirea de proiecte privind accesarea fondurilor structurale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 846 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor