Korodi: Autobuzele ar putea intra in programul Rabla

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 17:41
1441 citiri
Korodi: Autobuzele ar putea intra in programul Rabla

Transportul public ar putea intra in programul de innoire a parcului national auto daca ar fi in subordinea autoritatilor locale, nu a regiilor autonome, pentru ca, in acest fel, prima de casare nu ar mai fi considerata ajutor de stat ilegal, a declarat ministrul Attila Korodi, informeaza NewsIn.

Executivul si-a dat acordul ca Ministerul Mediului sa inceapa discutii cu autoritatile de la Bruxelles, pe marginea introducerii masinilor din transportul public in programul de innoire a parcului auto. Dupa ce Guvernul anuntase ca ar putea acorda prima de casare si autobuzelor, in sedinta de luni Executivul a ajuns la concluzia ca o astfel de decizie ar intra in conflict cu reglementarile Comisiei Europene cu privire la ajutoarele de stat.

"Regulamentul cu privire la ajutorul de stat regional prevede, explicit, ca transportul public nu poate beneficia de o prima de casare. Aceasta ar insemna ajutor de stat ilegal, in conditiile in care transportul public apartine unor societati comerciale, regii autonome", a declarat ministrul mediului, Korodi Attila.

Concret, regiile autonome in subordinea carora se afla transportul public sunt jucatori in piata, iar un ajutor de stat, chiar si pentru inlocuirea unor masini vechi, ar incalca principiul unei competitii echitabile pe o piata libera.

Ministrul Mediului ne-a precizat ca, daca transportul public ar fi in subordinea autoritatilor locale, lucrurile s-ar schimba, lasand de inteles ca viitoarea discutie cu responsabilii CE ar putea capata aceasta abordare.

"Oricum, daca se va gasi o solutie in privinta introducerii autobuzelor in programul de innoire a parcului auto, acest lucru nu va afecta numarul de autoturisme care beneficiaza, in 2008, de prima de casare", a spus Korodi. Prin urmare, pe langa cele 40.000 de autoturisme care vor primi 3.000 de lei pentru casare, se vor suplimenta acele masini din transportul urban care trebuie inlocuite.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#autobuze, #rabla, #Attila Korodi, #Ministerul Mediului , #stiri economice