Lectii anticriza, gasite unde te astepti mai putin

Luni, 02 Februarie 2009, ora 23:57
3649 citiri
Lectii anticriza, gasite unde te astepti mai putin

In fiecare an apar noi carti de business care vor sa te faca sa inveti cat mai repede si corect mersul lucrurilor in afaceri.

Unele chiar sunt reusite, iar altele cauta doar sa infatiseze un continut aparent nou intre doua coperti frumos colorate care sa iti rapeasca privirea.

Ceea ce putini cunosc este ca multe sfaturi, lectii si inovatii, foarte folositoare si utile de altfel, se regasesc in locurile la care ne asteptam cel mai putin, informeaza Entrepreneur.

Valentino Achack Deng, autorul cartii biografice "Ce este acel ce?", prezinta povestea unui copil din Sudan, separat de familia sa, care incearca sa caute siguranta printre gloante si animale salbatice din jungla.

In ciuda tuturor impedimentelor tanarul reuseste sa isi mentina vie speranta si spera sa ajunga sa infiinteze un centru de educare a conationalilor sai. Totodata acesta isi doreste enorm sa scrie o carte, iar din profitul obtinut sa poata sa ii ajute pe cei loviti de soarta.

Care este ideea principala a cartii?

Chiar daca obstacolele par interminabile, grele si de netrecut, cheia succesului consta in perseverenta si pastrarea telurilor.

Tina Fey, cunoscuta protagonista a show-ului de televiziune Saturday Night Live, si-a inceput cariera de actrita in comedia 30 Rock. A continuat sa joace in diverse roluri si sa scrie, pana a ajuns o frumoasa si dulce cireasa pe tortul delicios al propriei sale cariere.

Ce invatari ar putea sa traga de aici un incepator in ale afacerilor?

Oricat de ocupat ai fi, mereu sa fii atent la noi oportunitati. Iepurele poate sa sara de unde nu te astepti.

Un alt nume ce a inspirat pe multa lume este Radiohead. De la acestia am invatat cu totii ca inovatia poate sa te ajute in vremurile dificile.

Ei au fost cei care, in 2007, cand industria rock-ului era in declin, au oferit un album de calitate pe internet pentru a fi downloadat de cei dornici sa-l asculte. Pretul cerut a fost "oricat vor fanii sa plateasca". Albumul a fost un real succes si s-a vandut in 3 milioane de exemplare.

Antreprenorii indieni au fost si ei la randul lor un izvor de informatie. Acestia merg pe pricipiul: "In loc sa bati concurenta, incearca sa iti modifici intai programele de training".

LeBron James, baschetbalist renumit pe plan mondial, a urmarit mereu noi teluri si planuri de evoluare pe plan personal. Vorbele acestuia iti poat ajuta afacerea sa se dezvolte. "Indiferent de cat de mare si de succes este afacerea ta, continua sa te dezvolti si nu te plafona".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#business afaceri idei, #plan afaceri concurenta, #business criza financiara, #programe training , #stiri economice