Letonia ar putea pierde 600 milioane euro din partea FMI

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 19:44
534 citiri
Letonia ar putea pierde 600 milioane euro din partea FMI
Foto: SmallBiztehnology

Letonia risca sa piarda 600 milioane euro din partea Fondului Monetar International (FMI), daca nu o sa incheie in doua zile un acord cu Fondul, a spus miercuri o purtatoare de cuvant a guvernului leton, scrie AFP.

Premierul leton Valdis Dombrovskis considera ca FMI a impus o serie de noi conditii Letoniei, pentru acordarea de noi imprumuturi, care sunt dificil de indeplinit.

Letonia a primit deja aprobarea din partea Uniunii Europene (UE) pentru a primi o suma suplimentara de 1,2 miliarde euro, insa FMI nu a aprobat inca acordarea unei transe de 200 milioane euro, pe care a amanat-o inca de anul trecut.

Aceste imprumuturi fac parte dintr-un pachet de 7,5 miliarde euro, al carui scop a fost salvarea economiei letone.

"Discutiile cu creditorii sunt dificile iar conditiile impuse de FMI sunt destul de dure", a declarat primul ministru leton, la postul public de radio.

Acesta a refuzat insa sa ofere detalii legate de conditiile impuse de Fond.

Dombrovskis a precizat ca Letonia detine momentan fonduri suficiente si s-ar putea descurca fara fondurile FMI, insa are nevoie de sustinerea Fondului pentru aplicarea intregului program de revenire economica.

Letonia este dependenta de imprumuturi externe pentru a-si finanta deficitul bugetar si pana in acest moment a evitat luarea unor masuri prea dure pentru a castiga increderea creditorilor straini.

Guvernul leton a decis reducerea bugetului cu 500 milioane lati, precizand ca va lua astfel de masuri si in urmatorii doi ani.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Letonia fonduri FMI, #Letonia recesiune , #stiri economice