Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Leul se mentine la 3,64 lei/euro

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 14:20
1175 citiri
Leul se mentine la 3,64 lei/euro

Leul se mentine in preajma nivelului de 3,64 lei/euro, dupa usoare fluctuatii in dimineata zilei de miercuri, informeaza NewsIn.

"Leul se depreciase usor de dimineata, dar dupa ce s-a deschis sedinta locala a castigat teren pana la 3,6370 lei/euro, desi francul elvetian si dolarul s-au depreciat fata de euro. Aprecierea leului se datoreaza, probabil, ordinelor comerciale venite de la clienti", a spus seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank Romania, Monica Angelescu.

Moneda nationala s-a depreciat in primele tranzactii de miercuri, de la 3,6415 la 3,6560 lei/euro, in continuarea miscarii din seara precedenta, dar dupa ora 9:00, cand s-a deschis piata valutara locala, leul s-a apreciat usor pana la 3,6370 lei/euro, iar la 13:50, bancile cumparau un euro cu 3,6440 lei si il vindeau cu 3,6480 lei.

Fata de moneda americana, cursul de referinta de miercuri arata o apreciere usoara (cu 0,52%) a leului, pana la 2,3141 lei/dolar, de la 2,3261 lei/dolar, cat era marti, ca urmare a deprecierii suferite de dolar pe pietele internationale fata de euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,68% pe an, usor peste cel de 9,61% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut usor la 10,18% pe an, de la 10,11% pe an, cat era marti.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi de tip overnight continua sa incadreze dobanda de politica monetara, la 9,70%-10,20% pe an.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#leu, #euro, #curs valutar, #dolar, #valuta, #moneda , #stiri economice