Londra, cel mai scump loc din lume in privinta chiriilor

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 11:17
2002 citiri
Londra, cel mai scump loc din lume in privinta chiriilor

Chiriile londoneze pentru birouri au fost cele mai scumpe din lume in 2007, depasind de trei ori pretul platit in districtul comercial din centrul New York-ului, a aratat miercuri un studiu intocmit de brokerul imobiliar Cushman & Wakefield, anunta NewsIn.

Raportul anual Spatiul pentru Birouri in Intreaga Lume (Office Space Across the World) a aratat ca reputatia Londrei de centru al pietei financiare mondiale a ajutat la mentinerea statutului de cel mai sump oras pentru chiriile la birouri in 2007, cu preturi duble fata de cele din Paris si de patru ori mai mari decat cele din Frankfurt.

Statisticile compara costurile pentru ocuparea birourilor in 203 amplasamente cheie, din 58 de state din intreaga lume.

Dintre aceste 203 locatii, 79% au indicat o scumpire a chiriei, pentru 20% a fost mentinut nivelul pretului si 1% au inregistrat o scadere a costurilor de inchiriere in 2007.

Cushman & Wakefield a aratat ca, in 2007, pentru un metru patrat de spatiu de birou in zona londoneza West End, s-a platit un pret de 2.277 euro. Hong Kong ocupa pozitia a doua in clasamentul celor mai scumpe orase, cu chirii de 1.745 euro/metru patrat.

Moscova a urcat cu doua pozitii in clasamentul pentru anul 2007 si s-a situat pentru prima data printre primele cinci clasate. Piata indiana din Mumbai a depasit Parisul si Moscova si a ocupat pozitia a patra, cu 1.214 euro/metru patrat.

Chiriile pentru birouri din Singapore s-au scumpit anul trecut cu 78%, calculat in moneda locala, ajutand regiunea Asia Pacifica sa inregistreze cea mai puternica urcare, de 23% in 2007.

La Istanbul chiriile pentru birourile din districtul Levent s-au scumpit cu 95% in moneda locala, pe fondul dezvoltarii economice puternice a Turciei.

Cushman & Wakefield a anuntat pentru 2007 o crestere medie de 40% a chiriilor din primele zece locatii din clasament, insa a mentionat ca ritmul de crestere ar putea incetini in 2008, pentru ca Statele Unite incearca sa evite recesiunea si cele mai mari banci din Europa reevalueaza numarul angajatilor in contextul crizei creditelor.

Chiriile din districtul londonez West End au urcat in 2007 cu 30% in moneda locala, insa cererea nesigura si o diversificare a ofertei ar putea afecta cresterea in 2008, in defavoarea proprietarilor, in principal a celor din apropierea districtului financiar City, din apropiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#chirii, #lodra, #lume, #scumpiri , #stiri economice