Mai putin bani de cheltuit pentru ministere

Joi, 06 Martie 2008, ora 16:20
1009 citiri
Mai putin bani de cheltuit pentru ministere

Cheltuielile de functionare si de capital din cadrul Ministerului Agriculturii vor fi reduse substantial dupa ce bugetul aferent acestui an a fost diminuat cu 450 de milioane de lei. Masura vine in urma rectificarii bugetare, a anuntat, joi, director general al directiei finante Miron Moldovan, informeaza NewsIn.

"In prezent, discutam despre reducerea cheltuielilor, astfel incat sa ne incadram in bugetul de 5,46 miliarde de lei, in urma rectificarii. In principal vom reduce cheltuielile de functionare, precum si pe cele de capital, respectiv investitii", a spus directorul general al directiei buget finante din cadrul MADR, Miron Moldovan.

Potrivit lui Moldovan, reducerea cheltuielilor este valabila nu doar pentru Ministerul Agriculturii, ci si pentru unitatile aflate in subordine. "Important este ca nu vom diminua bugetul pentru subventii destinate fermierilor", a mentionat Miron Moldovan.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o rectificare a bugetului de stat cu 1,1 miliarde de euro, prin reducerea cheltuielilor cu dotarile institutiilor, dar si prin restrangerea bugetelor unor ministere.

Aprobarea rectificarii bugetuluide stat a redus bugetul Cancelariei Primului-Ministru 38 de milioane de lei, cel al Secretariatului General al Guvernului, cu 20 de milioane, de la Ministerul Dezvoltarii a fost taiata suma de 60 de milioane, bugetul MEF a fost redus cu 136 de milioane de lei, cel al Apararii cu 800 de milioane de lei, cel al Agriculturii cu 450 de milioane de lei, al Ministerului Mediului cu 190de milioane de lei, al Transporturilor cu 100 de milioane de lei, al Educatiei cu 200 de milioane si cel al Sanatatii cu 433 de milioane de lei.

Prin rectificarea de 1,1 miliarde de euro se vor reduce cheltuielile cu dotarile institutiilor, respectiv achizitionarea de autoturisme, aparate de aer conditionat, televizoare si mobilier, precum si unele cheltuieli de la anumite ministere, a declarat, miercuri, ministrul Economie si Finantelor.

Ministrul de resort a explicat ca institutiile nou-infiintate, in contextul aderarii la UE, vor primi bani suficienti pentru dotarea sediilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#rectificare, #bugetar, #minister, #buget , #stiri economice