Mall-urile construiesc parcari, Primaria doar face planuri

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:56
1730 citiri
Mall-urile construiesc parcari, Primaria doar face planuri
Foto: ZF

Cele opt centre comerciale din Bucuresti care au inaugurarea in intervalul aprilie 2008 - februarie 2010 au creat peste 21.000 de locuri de parcare, in timp ce proiectele Primariei nu au primit inca documentatiile de urbanism.

Primaria Capitalei are planificate 21 de parcari subterane, dintre care 15 au primit aprobarea in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, insa nu s-au inceput lucrarile la niciunul dintre proiecte, relateaza Ziarul Financiar.

Printre locatiile vizate de Primarie se numara Piata Alba Iulia, Strada Edgar Quinet, Piata Revolutiei, Piata Dorobanti, Piata V. Maracineanu, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere si Gara Baneasa.

De asemenea, Primaria Sectorului 6 a anuntat ca va investi, pana la sfarsitul anului, 2,9 milioane de euro in achizitionarea si instalarea a 16 sisteme de parcare verticala, cu cate 12 locuri, avand in vedere ca Miliatari sau Drumul Taberei sunt printre cele mai populate cartiere din Capitala. Investitia inca nu s-a materializat.

In schimb, fiecare centru comercial mare adauga aproximativ 2.000 de locuri de parcare, in timp ce proiectele mai mici cuprind 700 - 800 de locuri de parcare.

Complexul comercial din Baneasa, ce include Baneasa Shopping City, Carrefour, Ikea si Bricostore are o capacitate de 8.000 de locuri de parcare.

Mall-urile Militari Shopping si West Park au construit cate 2.500 de locuri de parcare, iar Grand Arena, din Berceni, alte 2.100.

Intre timp, planurile Primariei sunt la stadiu de proiect. "Nu s-a facut o evaluare foarte exacta a proiectului. Pentru trei sau patru dintre parcari vor pleca documentatiile de urbanism intr-o luna, iar licitatiile le vom organiza la anul", a declarat Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#constructie parcari Bucuresti, #planuri parcari Primarie, #parcari centre comerciale , #stiri economice