MAPDR a atribuit 20 de fonduri de vanatoare pentru 598.670 euro

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 22:07
3884 citiri
MAPDR a atribuit 20 de fonduri de vanatoare pentru 598.670 euro

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a atribuit spre gestionare, miercuri, in urma unei licitatii 20 de fonduri de vanatoare pentru 598.670 euro.

Cea mai mare suma a fost atribuita pentru fondul de vanatoare Galu din judetul Neamt, respectiv 104.640 euro.

Fondul de vanatoare din judetul Neamt a fost atribuit Asociatiei de Vanatoare Diana Hunting din acelasi judet.

In urma licitatiei de miercuri au fost atribuite cinci fonduri de vanatoare din judetul Neamt, patru din Maramures, cate doua din judetele Mehedinti, Mures si Vaslui si cate un fond de vanatoare din Gorj, Hunedoara, Prahova, Salaj si Valcea.

Topul celor mai mari valori de concesionare este completat de fondul de vanatoare Nemtisor, din judetul Neamt, pentru care Asociatia Bradul va plati cate 93.125 euro pe an. De asemenea, printre cele mai mari valori de atribuire se incadreaza si fondul de vanatoare Vulpasesti, tot din judetul Neamt, licitat cu 56.025 euro de Asociatia Silvarom.

Cele mai mici sume obtinute din atribuirea spre gestionare au fost cele pentru fondurile de vanatoare Pietrosu, judetul Maramures, atribuit Asociatiei Cinegetica Watser Cerbul Carpatin pentru 256 euro, Zau de Campie, judetul Mures, concesionat AVPS Cerbul Bucuresti pentu 502 euro si Papiu Ilarion, judetul Mures, atribuit Asociatiei Zimbru Mures contra 533 euro.

Alte fonduri de vanatoare atribuite prin licitatie de miercuri de catre MAPDR sunt Motru Sec, din judetul Gorj, pentru suma de 39.574 euro, Orastie, judetul Hunedoara pentru 34.701 euro, Repedea, judetul Maramures, pentru 5.830 euro.

De asemenea, fondul de vanatoare Cicotis, judetul Maramures, a fost atribuit pentru o valoare de 15.624 euro, Novat, judetul Maramures, pentru 5926 euro, Crivina din judetul Mehedinti, pentru 10.611 euro, Ceringanul, judetul Mehedinti, pentru 51.952 euro si fondul de vanatoare Vadu Veja, judetul Neamt, pentru 47.702 euro.

Totodata, au mai fost atribuite prin licitatie fondurile de vanatoare Damuc, judetul Neamt, pentru 43.212 euro, Lapos, judetul Prahova, pentru 32.453 euro, Garbou din Salaj, contra 12.937 euro, Vinderei, jud Vaslui, cu o valoare de atribuire de 8.218 euro, Mireni din Vaslui pentru 23.380 si Voinesita din Valcea pentru un tarif de atribuire de 11.475 euro.

MAPDR a mai atribuit spre gestionare, marti, prin licitatie, 21 de fonduri de vanatoare pentru suma de 242.435 euro pe an. Atfel, in urma accestor licitatii, ministerul a obtinut 841.105,6 euro.

Din aceasta suma, anual, 81% merge la proprietarul terenurilor de care apartine fondul de vanatoare, 16% catre Fondul Centralizat al Statului si 3% la Fondul de Mediu.

Organizatiile vanatoresti au obligatia sa plateasca pana la sfarsitul lunii noiembrie 50% din tariful anual de atribuire, altfel acestea pierd dreptul de gestionare al faunei precum si garantia depusa pentru participarea la licitatie. In plus, acestea nu vor mai avea dreptul de particpare la alte licitatii ale aceluiasi fond.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#MAPDR, #licitatie fonduri vanatoare , #stiri economice