Ziare.com

Marea Britanie pierde 4,9 milioane de lire sterline pe zi din cauza imigrantilor

de Teodora Bodeanu
Luni, 01 Iunie 2009, ora 17:04

   

Marea Britanie pierde 4,9 milioane de lire sterline pe zi din cauza imigrantilor
Economia britanica pierde 4,9 milioane de lire sterline pe zi, din cauza sumelor imense trimese acasa de imigranti.

Potrivit unei analize a Biroului National pentru Statistici, imigrantii au trimis acasa 4,1 miliarde de lire sterline, in 2007, relateaza Daily Mail.

Aceasta suma este aproape dubla fata de cea din 1998, cand se ridica la 2,3 miliarde de lire sterline, reflectand cresterea numarului muncitorilor imigranti in Marea Britanie.

De asemenea, britanicii care lucreaza in afara tarii lor au trimis acasa 2,4 miliarde de lire sterline, in 2007, pastrandu-se acelasi nivel din 1998. Astfel, rezulta o diferenta dintre banii intrati in tara si cei iesiti de 1,8 miliarde de lire sterline, adica 4,9 milioane de lire sterline pe zi.

"Ani de zile, ni s-a spus ca imigratia este benefica pentru economie. Insa, daca examinam datele, vedem ca acest lucru este fals", spune Sir Andrew Green, presedinte al Migrationwatch.

"In timp ce numarul locurilor de munca pentru imigranti a crescut, cel pentru britanici a scazut. Iata "beneficiile" imigratiei necontrolate", a adaugat el.

Guvernul britanic a redus, luna trecuta, numarul permiselor de munca disponibile pentru imigrantii care nu provin din Uniunea Europeana.

Phil Woolas, ministrul pentru Imigratie, a declarat ca muncitorii din afara tari au produs 14,2 miliarde de lire sterline pentru economia Marii Britanii, in 2007. "Guvernul a spus clar ca va migrarea va functiona doar daca aduce beneficii poporului britanic. De aceea, noul nostru sistem permite intrarea doar acelor muncitori de care avem nevoie, nu mai multi", a declarat Woolas.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prostie

Marea Britanie nu pierde nimic prin prezenta emigrantilor dimpotriva ce iese din tara este compensat mai mult decat suficient de consumul acelor emigranti (cheltuie, nu?!) de economiile facute la mana de lucru care se transmit (sau nu) automat consumatorilor. Parerea mea.

 

migrationwatch

Daca scrieti articole bazindu-va doar pe informatiile din ziare precum Daily Mail sau 'think-tanks' precum Migrationwatch, nu ma mira ca veniti cu asa concluzii. Mutatis mutandis e ca si cum ati face analize pe baza unor date luate din Romania Mare. Este evident ca publicatiile si organizatiile britanice pomenite mai sus vor incerca sa ofere o imagine negativa in ceea ce priveste impactul imigratiei. Incercati, macar din curiozitate, sa cititi si articole din - sa zicem - The Guardian, sau The Independent (ca sa nu mai vorbesc de rapoartele scrise de Institute for Public Policy Research) ca sa vedeti ca exista si cu totul alte pareri).Platforma pentru solutionarea online a litigiilor