Metrorex investeste in retehnologizarea instalatiilor electrice

Joi, 15 Mai 2008, ora 14:16
743 citiri
Metrorex investeste in retehnologizarea instalatiilor electrice

Metrorex SA va investi 68,6 milioane de euro pana in 2012, pentru retehnologizarea instalatiilor electrice, suma obtinuta prin credit de la BIRD si BEI, informeaza NewsIn.

Seful sectiei Electroenergetica din cadrul Metrorex, Vladimir Militaru, a declarat ca obiectivele companiei pentru urmatorii ani prevad achizitia de material rulant, retehnologizarea sistemelor de ventilatie si dezvoltarea retelei de metrou. De asemenea, se vor aloca 7,5 milioane euro pana in 2011 pentru retehnologizarea instalatiilor sanitare si 68,6 milioane euro pentru retehnologizarea instalatiilor electrice, in doua etape, pana in 2012.

Metrorex mai are si proiecte care presupun masuri pentru cresterea eficientei energetice, dar si investitii in instalatiile de telecomunicatii, instalatiile de taxare si instalatiile de automatizare a traficului, toate cu termen de finalizare in 2011.

Metrorex a inregistrat un consum de 145.700 MWh anul trecut, in crestere fata de consumul de electricitate din 2006, de 142.000 MWh. Aceste cifre se afla in scadere totusi fata de consumul din 2001, cand Metrorex a anuntat un consum de energie electrica de 161.900 MWh. Astfel, consumul de energie electrica la metrou s-a redus cu 47% in 2006 fata de anul 2001.

Consumul de energie electrica la metrou a fost facut in proportie de 65% de trenuril, 16% de ventilatie, iluminatul a consumat 13%, iar scarile rulante 6%.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#metrorex, #instalatie electrica, #consum, #investitie , #stiri economice