Ziare.com

Ministerul de Finante a publicat procedura pentru restructurarea datoriilor bugetare mai mari de un milion de lei

Sambata, 24 August 2019, ora 16:03

   

Ministerul de Finante a publicat procedura pentru restructurarea datoriilor bugetare mai mari de un milion de lei
Ministerul Finantelor Publice a publicat un proiect de Ordin pentru aprobarea procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 in cazul debitorilor care au datorii principale in cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei.

Conform documentului, procedura se aplica debitorilor, persoane juridice de drept public sau privat, care se afla in stare de dificultate financiara si inregistreaza obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 in cuantum mai mare sau egal cu un milion lei, nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare fiscala de catre organul fiscal central, precum si obligatii bugetare accesorii indiferent de cuantumul acestora.

Potrivit proiectului de ordin, obligatiile bugetare care pot face obiectul restructurarii reprezinta sumele de orice fel care se cuvin bugetului general consolidat constand in obligatii fiscale, precum si obligatii bugetare individualizate in titluri executorii emise potrivit legii, existente in evidenta organului fiscal central competent in vederea recuperarii.

Restructurarea obligatiilor bugetare poate fi constituita din una sau mai multe masuri, respectiv:
  • prin inlesniri la plata obligatiilor bugetare;
  • conversia in actiuni a obligatiilor bugetare principale;
  • stingerea obligatiilor bugetare principale prin darea in plata a unor bunuri imobile ale debitorului;
  • anularea unor obligatii bugetare principale.


Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor