Ministrul Agriculturii: Nu voi incuraja culturile cu organisme modificate genetic

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 11:36
1538 citiri
Ministrul Agriculturii: Nu voi incuraja culturile cu organisme modificate genetic
Foto: Arhiva

Mihai Dumitru, ministrul Agriculturii, a declarat ca este adeptul unei politici prudentiale fata de organismele modificate genetic.

"Nu voi incuraja, voi fi foarte prudent (n. red. in cazul acestor culturi). Atat timp cat situatia este echilibrata nu se creeaza probleme pentru populatie si pentru mediu si atat timp cat exista si avantaje evidente ale cultivarii acestui produs , probabil ca vom fi de acord .

Atat timp cat balanta inclina inspre partea de a nu cultiva, voi spune nu. Dar daca este in avantajul sectorului agricol din Romania si nu am o dovada stiintifica clara ca este daunator pentru sanatate sau mediu voi da intaietate sectorului agricol ca suntem Ministerul Agriculturii. Dar am avut si o discutie in Guvern, pentru a ne stabili o pozitie coerenta, propunerea mea personala fiind de a fi prudenti, de a fi un stat prudent pe acest subiect", a declarat Dumitru pentru Curentul.

Dumitru a vorbit in cadrul interviului si despre legatura dintre el si Dacian Ciolos, mentionand ca ii cere sfaturi in legatura cu activitatea sa ca ministru.

"Eu cred ca este un mare avantaj pentru Romania. In primul rand pentru recunoasterea rolului Romaniei in Uniunea Europeana", a spus Dumitru in legatura cu alegerea lui Dacian Ciolos in functia de comisar European.

"Exista un avantaj, daca vreti, prin faptul ca dumnealui poate intelege mult mai usor situatia din Romania. Nu trebuie sa-I explic particularitatile sectorului agricol romanesc si lucruri pe care un comisar din alt stat membru poate nu le-ar fi inteles. Ca sunt foarte multe aspecte in Romania care nu sunt comune altor state membre si atunci eu ma pot intelege mai usor cu domnul Ciolos. Nu trebuie sa fac un efort foarte mare de a explica situatia", a completat Dumitru.

Ministrul Agriculturii, care a renuntat la o cariera importanta la Bruxelles pentru a ocupa postul de ministru in tara, spune ca simte ca poate schimba ceva in agricultura romaneasca.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Ministrul Agriculturii Mihai Dumitru, #Ministrul Agriculturii produse modificate, #Dumitru produse modificate gentic , #stiri economice