Modernizarea Aeroportului Sibiu s-a lasat cu fisuri in pereti si parcari descentralizate

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 21:39
1945 citiri
Modernizarea Aeroportului Sibiu s-a lasat cu fisuri in pereti si parcari descentralizate
Foto: tribuna.ro

Autoritatile locale din Sibiu nu pot face receptia finala a lucrarilor de modernizare de la Aeroportul International din Sibiu, din cauza unor deficiente de constructie, desi au trecut doi ani de la efectuarea lucrarilor.

In peretii si in pardoseala terminalului au aparut fisuri mari de pana la 17 metri, iar sistemul de parcare nu a fost terminat. Astfel ca, dupa ce au platit deja 274 de milioane de lei, autoritatile locale trebuie sa mai dea inca aproape un milion pentru rezolvarea problemei parcarilor.

Barierele de la intrarea in parcarea aeroportului nu au fost conectate la un sistem centralizat, astfel ca stationarea nu poate fi taxata. Pentru a remedia aceasta problema, ar mai fi nevoie de o investitie suplimentara de aproape 860.000 de lei, suportata de Aeroportul Sibiu.

In plus, la terminalul aeroportului au aparut zeci de fisuri, iar sistemul de colectare a apelor pluviale deficitar produce frecvent infiltratii.

"Au fost semnalate unele deficiente si s-a facut o licitatie pentru expertiza, pentru a gasi deficientele respective. Este vorba de unele crapaturi care au aparut", a declarat Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Receptia la terminarea lucrarilor a avut loc in septembrie 2007, iar firmele executante aveau o perioada de doi ani de garantie in care ar fi trebuit sa repare defectiunile.

Conducerea aeroportului sustine ca reparatia fisurilor din terminalul aeroportului se ridica la aproximativ 10.000 de lei. Cheltuielile ar trebui sa fie suportate de firma care a realizat lucrarile de modernizare. in caz contrar, autoritatile locale se pot adresa instantei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#modernizare Aeroport Sibiu, #receptie lucrari modernizare, #fisuri pereti, #sistem centralizat parcare , #stiri economice