Moody's pastreaza ratingul Austriei

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 15:56
994 citiri
Moody's pastreaza ratingul Austriei

Ratingul de varf "AAA" al Austriei nu risca sa fie coborat, in ciuda expunerilor ridicate pe care le au bancile din aceasta tara in Europa de Est, sustin analistii Moody's.

"Am clasificat Austria ca rezistenta in contextul actualei crize, iar acest context include si riscurile din sectorul bancar. Am calculat un scenariu ce presupune un mediu economic foarte, foarte dificil si probleme in sectorul bancar", a precizat Alexander Kockerbeck, analist al pentru Austria al agentiei de evaluare financiare, citat de Reuters.

Acesta a citat rezultatele unui raport publicat de Moody's saptamana trecuta, din care reiese ca Austria, Germania, Franta si Elvetia sunt tarile cel mai bine pregatite pentru a face fata crizei financiare mondiale.

Un raport mai recent preciza ca Europa emergenta prezinta un risc pentru ratingurile bancilor occidentale, in contextul in care criza a lovit grav regiunea. Bancile austriece sunt printre cei mai mari creditori din Europa emergenta.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Moody s, #rating AAA Austria, #expunere sistem bancar, #Europa de Est , #stiri economice