Ziare.com

Noua banci-mama au dat asigurari ca nu vor retrage bani din Romania

Vineri, 27 Martie 2009, ora 09:45

   

Noua banci-mama au dat asigurari ca nu vor retrage bani din Romania
Noua banci-mama ale principalelor institutii de credit din Romania s-au angajat fata de FMI sa nu retraga capital din tara noastra si chiar sa participe cu fonduri suplimentare pentru sustinerea filialelor locale.

Acordul a fost semnat la Viena, in timpul unei reuniuni cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Realitatea Tv.

"Suntem constienti ca este in interesul nostru colectiv si in interesul Romaniei sa subscriem la angajamente coordonate de a mentine in intregime expunerea pe piata romaneasca", se arata intr-o declaratie comuna a celor noua grupuri financiare.

Bancile mama care au dat asigurari Romaniei ca nu vor retrage banii din sucursale sunt din Franta, Italia, Austria si Grecia. Totodata, conducerea lor a anuntat ca va furniza capital filialelor locale, acolo unde va fi nevoie.

Grupurile financiare prezente la negocieri au salutat acordul de finantare externa convenit de Romania cu reprezentatii FMI si considera ca acesta va asigura consolidarea stabilitatii financiare si macroeconomice in tara noastra.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a anuntat ca in ciuda acordurilor scrise, intelegerile cu cele noua institutii financiare sunt voluntare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imprumutul a fost facut ca, sa-l salveze pe Isarescu!!!

In loc ca, sa-l impuste. Isarescu a cumparat cu valuta, euro, dolarii si francii palpabili din Rezerva Valutara a BNR titluri americane si obligatii ale organismelor bancare multinationale, lasind pracic BNR fara bani pesini, lichiditati, deci bani palpabili cu care poti sa platesti pe loc fara cecuri. Si datorita acestui fapt, deorece lipsesc lichiditatile Romania va imprumuta de la FMI 12,95 de miliarde de euro pentru care vom plati dobinda cit nu face, ajung sa rambursam in final de 3 ori mai mult imprumutul respectiv decit valoarea lui initiala. Si asta pe inteligenta i..di..oa..ta a lui Isarescu. Nu era mai bine ca, bancnotele de euro, dolari si franci existente in Rezerva Valutara sa fi ramas in seifurile BNR si statul roman sa nu mai fi fost nevoit sa imprumute de la FMI??? Era parereo dar tu care esti pe forum ca, sa ridici mingii la fileu celor care tot nenorocesc tara asta din 47 incoace te faci ca nu observi acest lucru. Si spune-ne si noua din ce se vor plati aceste imprumuturi cind situatia economica a tarii este cea care este???? Intr-o tara normala im..be..ci..lii ca, Isarescu erau de mult pusi la zid la fel ca si sleahta din care face parte. Acum t-ai prins ca, imprumutul nu de dragul filialelor bancilor straine a fost facut ci pentru a salva pielea lui Isarescu si a ne..no..ro..ci..ti..lor care il tin in brate??? BNR a ramas practic fara lichiditati.

 

sa platiti bine!

Iar marmota invelea ciocolata in staniol....

 

seeeeriosssss????

cine controleaza ce fac bancile mama cu baniii?????


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor