Noua taxa auto a accelerat vanzarile de masini noi

Marti, 05 August 2008, ora 07:25
1436 citiri
Noua taxa auto a accelerat vanzarile de masini noi

Foarte multi romani s-au inghesuit sa-si inmatriculeze autoturismele noi inainte de 1 iulie, data intrarii in vigoare a taxei actuale.

La nivel european numarul de masini noi inmatriculate este in scadere, insa in Romania vanzarea de masini noi a inflorit in primul semestru al acestui an, informeaza Evenimentul Zilei.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in primul semestru al acestui an, numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 24,7%, la 239.537 de unitati, fata de intervalul similar din 2007.

Principalul motiv al cresterii numarului de autoturisme noi inmatriculate a fost modificarea nivelului taxei auto pe care proprietarii masinilor au fost nevoiti sa o plateasca.

Daca pana la 1 iulie, pentru o masina noua, Euro4, cu o capacitate cilindrica de 1,4 l, un roman platea o taxa de aproximativ 140 de euro, in prezent, pentru acelasi autoturism, taxa trece de 200 de euro.

Dealerii de masini sustin ca un alt motiv ar putea fi faptul ca lunile de vara sunt cele mai bune la capitolul vanzari.

In plus, de la 1 iunie, Ministerul Mediului a lansat o noua etapa a programului "Rabla", prin care au fost puse la bataie 40.000 de masini noi pentru care cumparatorii vor primi o prima de casare de 3.000 de lei, in cazul in care dau la schimb un autovehicul mai vechi de 12 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#vanzari, #autoturisme, #noi, #crestere , #stiri economice