O bogatie uriasa, de mii de miliarde de dolari, descoperita in Coreea de Nord

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 20:41
12258 citiri
O bogatie uriasa, de mii de miliarde de dolari, descoperita in Coreea de Nord
Foto: Diplomat

Un studiu geologic efectuat recent in Coreea de Nord releva o descoperire de senzatie, resurse naturale rare in cantitati uriase care valoreaza mii de miliarde de dolari.

Resursele minerale gasite sunt utilizate in industria electronica, in special in productia de smartphone-uri si televizoare de inalta definitie.

Rezultatele studiului realizat de firma SRE Minerals Limited arata ca in Coreea de Nord exista 216 milioane de tone de pamanturi rare, ceea ce ar duce la dublarea rezervelor la nivel mondial, potrivit VOA News.

O asociere de afaceri de tip joint-venture s-a realizat prin compania Pacific Century Rare Earth Mineral Limited cu firma de stat nord-coreeana Korea Natural Resources Trading Corporation.

Aceasta afacere ar putea insemna o schimbare pentru Coreea de Nord, o tara izolata si cu putine investitii straine.

Aceste depozite importante de pamanturi rare descoperite ar putea zgudui piata care este dominata de China. Monopolul Chinei, in privinta pamanturilor rare, care reprezinta 90% din piata mondiala, a dus la cresterea masiva a preturilor.

"In cazul in care Coreea de Nord ar fi capabila sa lanseze acest program si sa-si dezvolte propria industrie, atunci acesta ar insemna o parghie de cooperare cu vecinii sai si tara nu ar mai fi o gaura neagra in centrul Asiei de nord-est", a declarat Scott Bruce, un asociat al East-West Center din Hawaii.

Preturile pamanturilor rare ar scadea la niveluri sustenabile, iar controlul Chinei asupra pietei s-ar diminua, stimuland si cautarea altor surse.

Bogatia acestor resurse minerale din Coreea de Nord au fost estimata la mii de miliarde de dolari. Cu toate acestea, obstacole politice enorme stau in calea obtinerii unor potentiale beneficii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#descoperire pamanturi rare Coreea Nord, #resurse minerale descoperite Coreea Nord , #stiri economice